Liga prvaka, 4. pretkolo, 25.08.2015, 20:45 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Gianluca Rocchi (Italija)
Dinamo
Dinamo
El Arbi Hillel Soudani 9', 80'
Armin Hodžić 15'
Jeremy Taravel 55'
4:1(2:1) Skënderbeu
Esquerdinha 10'
Skënderbeu

Video: Dinamo razbio Skënderbeu i nakon tri godine vratio Ligu prvaka na Maksimir

Niko Rukavina • utorak, 25.08.2015.
Video: Dinamo razbio Skënderbeu i nakon tri godine vratio Ligu prvaka na Maksimir
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Dinama nakon dvije sezone izbivanja vratili su se u najelitnije klupsko natjecanje na svijetu. Nakon 2:1 iz prve utakmice, u Zagrebu su s 4:1 razbili albanskog prvaka, Skënderbeu Korce.

Skënderbeu
Dinamo
Skënderbeu
24
(do 67')
15
(do 51')
20
(do 77')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić
1
Orges Shehi
3
Renato Arapi
5
Bajram Jashanica
32
Kristi Vangjeli
33
Marko Radas
7
Gerhard Progni
(do 65')
27
Liridon Latifi
(do 78')
30
Esquerdinha
88
Sabien Lilaj
10
Bledi Shkembi
23
Bernard Berisha
(do 58')
Pričuvni igrači
99
Peter Olayinka
58'
8
Bakary Nimaga
65'
17
Ventsislav Hristov
78'
Trener
Mirel Josa

Modri su odigrali još jednu dobru utakmicu u play-offu Lige prvaka i s ukupnih 6:2 plasirali se među nogometnu elitu u kojoj će, prema prvim procjenama, zaraditi preko 14 milijuna eura.

Dinamo je protiv Skënderbeua bio uvjerljiv i dominantan, ali je u nekoliko navrata pokazao svoje uobičajene „mušice“ i umalo si je zakomplicirao već dobivenu utakmicu. Srećom, kvaliteta hrvatskog prvaka je bila prevelika za Albance i Modri će peti puta u povijesti igrati Ligu prvaka.

Zoran Mamić je u utakmicu ušao s gotovo identičnim sastavom kao i u Elbasanu, jedino je umjesto Marka Roga krenuo s Antom Ćorićem, dok je Mirel Josa započeo s tri nova igrača u odnosu na prvi susret.

Dinamo nije dugo čekao na vodeći pogodak. Josip Pivarić probio je desnu stranu gostujuće obrane i centrirao na drugu stativu za El Arabija Soudanija koji glavom poentira za vodstvo Modrih. Međutim, Dinamo je prednost držao samo nekoliko sekundi.

Tek što su krenuli s centra, Albanci su izigrali zbunjenu Dinamovu obranu i izjednačili preko Esquerdinha koji je zabio u praznu mrežu nakon što je Eduardo obranio udarac Gerharda Prognija. No, već pet minuta kasnije Dinamo je došao do novog vodstva. Strijelac je ovaj put bio Armin Hodžić nakon što je iz prve opalio loptu koja mu se odbila nakon neuspjelog pokušaja škarica Soudanija.

Dobru šansu za četvrti pogodak u prvih 18 minuta propustio je Marko Radas, Hrvat u redovima Skënderbeua, ali je iz slobodnog udarca iskosa pogodio vratnicu Eduardovog gola. Iz slične situacije kao i u Elbasanu, Bledi Skhembi izveo je slobodan udarac, ali je, srećom po Dinamo, lopta otišla daleko iznad domaćeg gola.

Gosti su imali više loptu u nogama budući da su u tom trenutku hvatali dva pogotka zaostatka, a Dinamo je prijetio iz kontranapada. Nekoliko su puta Modri odlično izigrali albansku obranu, ali je nedostajalo mirnoće i koncentracije u završnici. Skënderbeu se ponovno "javio" u 38., kada je dalekometni udarac Sanijena Lilaja prošao tik uz Eduardovu vratnicu.

Do kraja poluvremena Dinamo je sigurno čuvao rezultat i na odmor je otišao s lagodnom prednosti koja mu je garantirala ulazak u skupine najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu.

Purgeri su odlučno ušli i u nastavak, ali je, kao i mnogo puta do sada, Dinamo sam sebi zagorčao život. Točno pred sucem Gianlucom Rocchijem, Goncalo Santos je u 48. minuti napravio nepotreban prekršaj i dobio isključujući žuti karton. Skënderbeu je ubrzo mogao šokirati Modre, ali je Progni iz odlične situacije s 14 metara pucao jako loše, nekoliko metara kraj gola.

Ipak, Dinamovi navijači mogli su odahnuti u 55. kada je stoper Jeremy Taravel zabio nakon odbijanca iz kornera za, na kraju se ispostavilo, nedostižnu prednost Dinama. Modri su u tim trenucima igrali bez klasičnog napadača budući da je Mamić neposredno nakon isključenja Goncala, Hodžića zamijenio Domagojem Antolićem.

Imao je i Skënderbeu u narednim minutama nekoliko solidnih pokušaja, ali nije uspio ozbiljnije ugroziti Eduarda, a i Dinamo je prijetio nakon ubačaja Marka Pjace i Ćorića.

Što se dvoboj približavao kraju, nogometaši Skënderbeua postali su svjesni da ove sezone neće gledati Ligu prvaka. Točku na „i“ postavio je večeras najbolji igrač utakmice Soudani, koji je na sjajnu asistenciju tek uvedenog Juniora Fernandesa zabio svoj drugi pogodak na utakmici.

Do kraja dvoboja Soudani je imao još jedan vrlo dobar prodor, a i Albanci su iz dva pokušaja pokušali ublažiti poraz.Dinamo je na kraju upisao zasluženu pobjedu i Zagrepčani će ponovno, nakon tri godine, gledati najbolje klubove Europe.

Liga prvaka

4. pretkolo

Astana1:0APOEL
BATE Borisov1:0Partizan
Lazio1:0Bayer Leverkusen
Manchester United3:1Club Brugge
Sporting2:1CSKA Moskva
Basel2:2Maccabi Tel Aviv
Celtic3:2Malmö
Rapid Beč0:1Šahtar
Skënderbeu1:2Dinamo
Valencia3:1Monaco
Dinamo4:1Skënderbeu
Maccabi Tel Aviv1:1Basel
Malmö2:0Celtic
Monaco2:1Valencia
Šahtar2:2Rapid Beč
Club Brugge0:4Manchester United
Partizan2:1BATE Borisov
CSKA Moskva3:1Sporting
Bayer Leverkusen3:0Lazio
APOEL1:1Astana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • j.s.veron26.08.2015. u 16:39
    Dobar tek još jednom ja ne bi hvala.
    j.s.veron
  • j.s.veron26.08.2015. u 16:39
    Svaki daljni komentar je suvišan ,samo neznam koga sam ja to izvrijedao? zato što postam istinu? a samim time dokazuješ da si plaćen za postanje na temi koja je odvano završena,90 % ljudi su došli na hajduk btw.
    j.s.veron
  • zovche26.08.2015. u 15:19
    pa ti si sam odmah izvrijedjao i napravio podjelu u svom prvom postu... tako da si i sam sebi dao odgovor... kakvi placenici, ljude ne zanima ni mamic nit itko, zelimo uzivati iskljucivo u sportu jer eto tih 90 minuta zaboravimo na sve probleme i takvih je 90% ljudi, a ovih 10% je ovdje po forumima... [više na forumu]
    zovche
  • zovche26.08.2015. u 15:19
    pa ti si sam odmah izvrijedjao i napravio podjelu u svom prvom postu... tako da si i sam sebi dao odgovor... kakvi placenici, ljude ne zanima ni mamic nit itko, zelimo uzivati iskljucivo u sportu jer eto tih 90 minuta zaboravimo na sve probleme i takvih je 90% ljudi, a ovih 10% je ovdje po forumima... [više na forumu]
    zovche
  • j.s.veron26.08.2015. u 14:38
    Žalosno je kada je tema hr nogomet ono što je u prvom planu na svim mogućim portalima u zemlji su podijele komentara koji su vezani uz braću dalton, umjesto da budu iz čisto sportskog aspekta .razlog? razlog su vojske trolova koji nadam se zbog interesa trolaju i samo produbljuju podijelu i gađenje... [više na forumu]
    j.s.veron