Tenis

Anderson prejak za Ćorića, Dodig na korak do US Opena

Borna Rupnik • petak, 28.08.2015.
Anderson prejak za Ćorića, Dodig na korak do US Opena
Foto: EPA

Borna Ćorić zaustavljen je u četvrtfinalu Winston Salema, a Ivan Dodig izborio je posljednje kolo kvalifikacija za US Open.

Drugi nositelj Kevin Anderson ipak je bio previsoka prepreka za mladog Bornu Ćorića u četvrtfinalu turnira u američkom Winston Salemu.

Prvi je set bio gotovo za svega pola sata, s obzirom da je Južnoafrikanac dva puta Ćoriću oduzimao servis, dok je drugi bez ijedne prilike za break otišao u 13. igru.

No, tamo je Anderson nakon početnih 1-1 osvojio šest uzastopnih poena i zaključio meč u svoju korist. U polufinalu će igrati protiv Jazirija, a drugi polufinalni par čine Herbert i Johnson.

Nakon pobjede nad Violom u prvom kolu kvalifikacija za US Open, Ivan Dodig u drugom je kolu snage odmjerio s ruskim predstavnikom Karenom Hačanovim, 176. igračem svijeta.

Hrvatski je tenisač pobijedio u dva seta, napravivši break u krajem prvog i na samom početku drugog seta za konačnih 6:3, 6:4.

Za nastup u glavnom ždrijebu posljednjeg Grand Slam turnira sezone, Ivan Dodig igrat će protiv drugog nositelja kvalifikacija, njemačkog tenisača Alexandera Zvereva.

ATP Winston Salem, četvrtfinale:
B. Ćorić (Hrvatska, 8) - K. Anderson (JAR, 2) 2:6, 6:7 (1)

US Open, kvalifikacije, drugo kolo:
K. Hačanov (Rusija) - I. Dodig (Hrvatska) 3:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2015. u 11:17
    ajmo Dodo!
    Obrisan korisnik