Nogomet

Puljani gostuju u Parku mladeži, teška Dinamova domaća utakmica protiv Slaven Belupa

Sportnet • subota, 29.08.2015.
Puljani gostuju u Parku mladeži, teška Dinamova domaća utakmica protiv Slaven Belupa
Foto: FaH

Dinamo i Split kao domaćini u subotnjim utakmicama bit će favoriti protiv Slaven Belupa i Istre 1961, ali to moraju potvrditi i na travnjaku...

Nogometaši Splita dugo su se držali na čelu HNL-a no porazima u posljednja dva kola od Dinama i Rijeke, pali su na treće mjesto, ali s istim brojem bodova kao i Riječani. No, ta činjenica ne umanjuje dobar start Crvenih u sezonu, a ostanak u vrhu tablice tražit će na domaćem terenu protiv Istre 1961.

"Bio bi prezadovoljan prvim dijelom prvenstva kad bismo i danas osvojili tri boda. I sada sam presretan s rezultatom i momcima koje imam, ali pobjeda protiv Istre bila bi šlag na tortu. Dobro smo se spremili i uvjeren sam da će momčad dobro odgovoriti nakon dva uzastopna poraza", rekao je pred dvoboj Zoran Vulić.

Trener Splita za ovaj dvoboj ne može računati na trojicu ozlijeđenih - Dinu Špehara, Ante Ercega i Aleksandar Miljkovića - te kartoniranog Jure Obšivača. U prošloj sezoni tri međusobne utakmice završile su podjelom bodova, a jednu pobjedu upisala je Istra na Aldo Drosini.

Nedostaju: Špehar, Miljković, Erceg (ozljeda), Obšivač (kartoni)

Nogometaši Istre također su uspješno ušli u novu sezonu. Nakon sedam kola nalaze se na petom mjestu, samo tri boda manje od vodećeg Dinama s kojim su u prošlom kolu odigrali izjednačeno na Aldo Drosini. Na Parku mladeži ne smiju izgubiti ako žele ostati u koraku s vodećima.

"Svi smo fokusirani na našu igru i zahtjeve koje će trener postaviti pred nas. Teren će nam sigurno predstavljati plus, jer je naš u jako lošem stanju i lakše nam je igrati u gostima. Mislim da više nema podjele na domaći i gostujući teren. Jednostavno, ako imaš bolju momčad trebaš na pobjedu ići i kući i vani te ćemo i mi tako u Splitu ići po tri boda", rekao je pred utakmicu Nermin Zolotić, ovoljetno pojačanje Istre.

Zolotić je mladi bh.reprezentativac koji je došao u Istru na jednogodišnju posudbu iz Genta uz otvorene opcije za daljnju suradnju. Radi se o zadnjem veznom, a do sad je odigrao dvije utakmice za Puljane.

Nedostaju: Tomić (ozljeda)

Samo dva dana nakon plasmana u Ligu prvaka Dinamo ugostit će Slaven Belupo u Maksimiru. Za Modre će ovo biti jedan od težih susreta. "U ovoj fazi, najteža utakmica. Ne samo jer je Slaven trenutno dobar nego nakon stresnog perioda, utakmica Lige prvaka i plasmana u skupine koje su nas emotivno jako istrošile neće biti jednostavno ‘prešaltati’ se”, rekao je Mamić.

Jedino pitanje koje se postavlja je koliko su psihički spremni nakon utakmice protiv albanskog Skenderbeua. "Fizičko stanje nam nije problem jer je momčad spremna, ali psihički je nešto drugo", stoji na služenim stranicama.

Kada gledamo statistiku, Dinamo je u prednosti po broju pobjeda nad koprivničkim prvoligašem. Ukupno 21 pobjeda na domacem terenu i 68 postignutih pogodaka. No, u novoj sezoni Farmaceuti ipak imaju pogodak više od Dinama te se s 14 golova u sedam kola drže prvo mjesto na tablici postignutih pogodaka.

Nedostaju: Schildenfeld, Pavičić, Ademi (ozljede)

Dobra utakmica prošlog vikenda u kojoj su Farmaceuti u potpunosti dominirali i upisali pobjedu protiv Zagreba, ohrabrila je Kopića da očekuje dobru igru svoje momčadi. Ne nada se čudu, kako kaže, ali misli da se Dinamu mogu dobro suprotstaviti. "Još uvijek nisam zadovoljan kako igramo izvan Koprivnice i vjerujem da ćemo u Maksimiru biti na kvalitetnijoj razini", rekao je trener Farmaceuta.

Na raspolaganju mu za utakmicu u Maksimiru neće biti Ozobić, koji propušta već drugu utakmicu zbog crvenog kartona te Križman koji pauzira zbog ozljeda. Ostatak ekipe konkurirat će za prvih jedanaest. Jedino pitanje je tko će zaigrati na poziciji stopera. U prošloj utakmici priliku je od prve minute ponovno dobio mladi Međimorec, a na klupi je ostao iskusniji Potokar.

Farmaceuti u prvih sedam kola broje dva poraza, a napadački nogomet koji igraju pod vodstvom Kopića puno više bi došao do izražaja da nisu primili 13 golova. Postigli su jedan više, no obrambena linija, koja je u potpunosti obnovljena ove sezone još se nije do kraja uigrala.

Nedostaju: Ozobić (crveni karton), Križman (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!