Nogomet

Hajduk u Zaprešiću traži tri boda, Rijeka dočekuje Osječane na Rujevici

Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.08.2015.
Hajduk u Zaprešiću traži tri boda, Rijeka dočekuje Osječane na Rujevici
Foto: FaH

U posljednja dva susreta osmog kola MAXtv Prve lige Inter u Zaprešiću dočekuje Hajduk, a Osijek odlazi u goste Rijeci...

Inter je odlično otvorio sezonu, a sada ima priliku dobrim rezultatom protiv Hajduka preskočiti Splićane na prvenstvenoj ljestvici. Za to će mu trebati pobjeda do koje je sposoban doći slijedom viđenog u dosadašnjem dijelu sezone. Inter je već protiv Rijeke ostao neporažen, u Maksimiru se raspao tek nakon neopravdanog isključenja Komorskog i u sedam odigranih kola ima samo jedan poraz.

Momčad Samira Toplaka dosad je igrala otvoreno i kvalitetno, stvarala je dosta prilika, ali problem je predstavljala realizacija. U toj fazi dosta ovisi o raspoloženju Ilije Nestorovskog i Andree Ottochiana i ako oni budu pravi, protivniku neće biti nimalo lako.

Toplak nema većih problema sa slaganjem sastava i očekuje se da će momčad biti u optimalnom izdanju uoči ovog velikog dvoboja.

Nedostaju: Ćalušić (ozljeda)

Hajduk nakon ispadanja iz Europe okreće se HNL-u gdje mora početi pobjeđivati i pokazivati dobre igre ako želi ostvariti želje navijačkog puka i krenuti prema naslovu prvaka.

Bez obzira na takve želje, realnost je malo drugačija i Splićani će ipak teško zaprijetiti Dinamu. "Nadam se dobroj prezentaciji, protiv Intera koji je dosta utakmica igrao neodlučeno, dosta su čvrsti, jedino ih je Dinamo dobio nakon isključenja kada je utakmica krenula u drugom ritmu", kaže Damir Burić.

Šok i ispadanje iz Europe definitivno utječu na momčad, a igrači će se najbolje oporaviti kroz pobjede. Zaprešić je prva prilika za to, ali kao što Burić kaže, protivnik nije nimalo jednostavan. Onih manjih problema s ozljedama ima, ali oni glavni igrači su u kadru izuzev Kiša koji je otputovao za Belgiju.

Nedostaju: -

Riječani se polako dižu i izgledaju bolje nego što su to izgledali na samom početku sezone. Doduše, takvo što i nije bilo teško s obzirom na prezentacije i rezultate iz prvih kola. Sada im na Rujevicu dolazi Osijek, momčad protiv koje s pravom očekuju tri boda.

"Dosta se provlači kako Osijek dugo nije pobijedio, ali moje mišljenje je malo suprotno. utakmica može odrediti put u daljnjem prvenstvu, jedini cilj i želja je doći do novih bodova, ali doista mislim da će to biti težak put. Osijek se organizirano brani i morat ćemo biti koncentrirani, pravovremeni i okomiti", kaže Kek.

Kek nije zadovoljan zbog situacije oko Tomečaka koji ide prema Dnipru, a u ovom susretu neće moći računati niti na Marka Leškovića zbog isključenja u Parku mladeži.

Nedostaju: Lešković (isključenje)

Dosta uspona i padova u igri Osijeka ove sezone. Dražen Besek zasigurno bi volio više konstantnosti u igri, agresivniji nastup, a ukoliko želi do pobjede u Rijeci, to će mu biti potrebno.

"Rijeka je jaka i kvalitetna, nakon Dinama najjača naša momčad, ali mi izbora nemamo. Moramo i protiv takvih pokušati osvojiti bodove i prekinuti niz loših rezultata. Vjerujem da smo sposobni ostvariti dobar rezultat. Ukazat će nam se prilika, to je sigurno, a kad dođe, moramo je biti spremni ugrabiti. Očekujem angažman i profesionalnost, a najvažnije će biti iskazati kolektivni duh. To je jedini način kojim se možemo suprotstaviti Rijeci", rekao je Besek za Glas Slavonije.

Perošević i Roce su pod upitnikom, a sigurno neće nastupiti Čuljak zbog kartona.

Nedostaju: Čuljak (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!