Nogomet

Puljani dočekuju prve susjede, Osijek u "novi početak" protiv Zaprešićana

Sportnet • nedjelja, 13.09.2015.
Puljani dočekuju prve susjede, Osijek u "novi početak" protiv Zaprešićana
Foto: FaH

Dvostruki program ove nedjelje otvorit će susret između Osijeka i Intera, dvije momčadi iz donjeg dijela poretka dok će 9. kolo MAXtv Prve lige, ali i prvi krug aktualne sezone, zaključiti svojevrsni derbi između Istre 1961 i Rijeke...

Nakon završetka reprezentativne pauze ova nedjelja u Osijek dovodi momčad Intera. U spomenutoj stanci Osječani su bili najaktivniji; osim dolaska Zorana Zekića umjesto dotadašnjeg šefa struke Dražena Beseka, potpisom ugovora s Matijom Špičićem pojačan je lijevi bok. U svoj prvi ispit Zekić ulazi pozitivan.

"Ne smijemo bezglavo jurišati. Prvenstvena trka je maraton, a ne sprint. Jesmo u nezavidnoj situaciji, ali ne želim igračima dodavati dodatni pritisak. Toliko je utakmica do kraja da možemo biti i na samom vrhu. Ova će nam biti nekakav novi početak i nadam se da ćemo odraditi sve po planovima."

Zekić početni sastav nije želio otkriti, poznato je tek da u konkurenciji neće biti Kurtovića, Matasa, Radotića i Čuljaka te Lesjaka koji je skupio tri žuta kartona. "Sastav još nisam objavio niti samim igračima, neka našpanani dočekaju utakmicu."

Nedostaju: Kurtović, Radotić, Čuljak, Matas (ozljede), Lesjak (kartoni)

Uoči gostovanja u Osijeku, a nakon odrađenih više od polovice susreta 9. kola nogometaši Intera nalaze se u skupini četiri kluba s osvojenih 10 bodova. I dok su Lokomotiva i Slaven Belupo svoje susrete već odigrali, Zaprešićani i Puljani eventualnom pobjedom ciljaju na proboj na peto mjesto.

Reprezentativni tjedan sastav iz Zaprešića iskoristio je za dvije provjere pa je tako snage prvo odmjerio s Domžalama (poraz 0:2), a zatim je napunio mrežu Croatije. Dvostruki strijelci u tom susretu bili su Camaj, Zulim i Čavar, po jedan su dodali Ottochian, Šoljić, Bočkaj i Hanžek dok se s četiri gola istaknuo Nestorovski.

A upravo će izostanak Nestorovskog biti najveći problem Diva iz predgrađa u današnjem dvoboju. Nestorovski, baš kao i Tomislav Mazalović, u Osijek nije otputovao zbog nakupljena tri žuta kartona.

Nedostaju: Nestorovski, Mazalović

Pulski prvoligaš derbi s Rijekom dočekuje u nizu bez pobjede te nakon neugodnog (0:3) poraza kod Splita u prošlom kolu, a vjeru u dobar rezultat ove nedjelje momčadi Igora Pamića daje i prilika za dodatno uigravanje tijekom reprezentativne stanke.

"Razbudili smo se nakon utakmice sa Splitom, koja nam je dala do znanja da ne možemo lako niti s jednim protivnikom. Došlo je dosta novih igrača kojima je normalno da treba neko vrijeme prilagodbe. Mislim da je trenutno Rijeka u boljoj formi od Dinama. U zadnjih par godina su pokazali da su momčad za vrh, ali mi ćemo u nedjelju dati 100 posto kao u svakom dvoboju do sada i nadam se da ćemo odraditi dobru utakmicu", najavio je Antonio Repić.

Žuto-zeleni bit će lišeni usluga ozlijeđenog Nikolića te Svrake, koji je na Parku mladeži bio zaradio crveni karton.

Nedostaju: Nikolić (ozljeda), Svraka (kartoni)

Rijeka je nakon slabijeg ulaska u sezonu remizirala s Dinamom i Hajdukom te svladala Split i Osijek, a u sve četiri posljednje utakmice nije primila niti jedan gol. Na gostovanje u Puli odlazi kao četvrta momčad na tablici, u prilici da pobjedom dohvati drugo mjesto, iza Modrih.

"Uvijek su te utakmice s jedne i s druge strane Učke pune tenzije i očekivanja. Ako ne budemo na 120 posto imat ćemo problema. Zadovoljan kako su se igrači postavili na treningu i to mi daje razloga za optimizam. Gledao sam nekoliko utakmica u kojima je Istra igrala jako dobro. Kako će se Istra postaviti tome ćemo se prilagoditi, ali prije svega ćemo razmišljati o sebi", ističe Slovenac na riječkoj klupi Matjaž Kek.

Prošle sezone Rijeka u Puli u dva nastupa također nije primila niti jedan pogodak, a kući se vratila s ukupno četiri boda. U kolovozu prošle godine slavila je 1:0, a susret u veljači završio je 0:0.

Nedostaju: nitko

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!