Nogomet

Zanimljiv ogled Čačića i Vulića, Istra 1961 na neugodnom gostovanju u Koprivnici

Sportnet • nedjelja, 20.09.2015.
Zanimljiv ogled Čačića i Vulića, Istra 1961 na neugodnom gostovanju u Koprivnici
Foto: FaH

Posljednja dva susreta desetog kola MAXtv Prve lige igraju se dana u Zagrebu i u Koprivnici, a u njima Lokomotiva dočekuje momčad Splita dok Istra 1961 gostuje kod Slaven Belupa...

Nogometaši Lokomotive, koji ligaške nastupe u posljednje vrijeme odrađuju u ritmu "poraz kod kuće - pobjeda u gostima", Split dočekuje ponajviše u sjeni predviđanja da će njihov trener Ante Čačić u narednim danima preuzeti hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Zanimljivo, kao jedini protukandidat navodio se upravo Splitov trener Zoran Vulić, koji kaže kako je "ušao u igru koja mu nije bila potrebna.

Uoči susreta sa Splitom, Lokomotiva se može pohvaliti prilično efikasnim napadom (15 golova), no gosti svoju priliku vide u dosta propusnoj obrani Lokosa, koja je u prvih devet kola primila čak 17 pogodaka.

U prošlom je kolu zagrebačka momčad poražena od Dinama s visokih 4:0, a poraz iz prvog kola u Lokomotivi vjerojatno neće doživljavati kao značajniji pokazatelj, s obzirom da im je igrački kadar doživio promjene u odnosu na srpanjski okršaj.

Nedostaju:: nitko

Nakon poraza od Dinama i Rijeke, Split se oporavio pobjedom protiv Istre 1961 i remijem u Koprivnici, a na noge Lokomotivi dolazi željan punog plijena, što ne skriva ni trener Zoran Vulić.

"Složit ćemo kvalitetnu momčad bez obzira što nam fali puno igrača, imamo momke koji strpljivo čekaju svoju priliku i uvjeren sam da će je sutra iskoristiti. Izaći ćemo hrabro, igrači će biti pravi, idemo na pobjedu u Kranjčevićevoj", najavio je.

U ogledu prvog kola, na Parku mladeži, Split je Lokomotivu svladao rezultatom 2:1, a strijelci su tada bili Špehar i Blagojević. Vulić će u nedjelju ponovno na raspolaganju imati Antu Majstorovića, a važnije bi uloge trebali preuzeti Rugašević, Franjić i Bilbija.

Nedostaju: Blagojević, Vidović, Bagarić (kartoni), Woon (ozljeda)

Slaven Belupo će u sklopu desetog kola Prve HNL ugostiti Istru 1961 u drugoj uzastopnoj utakmici kod kuće. Nakon podjele bodova prošlog vikenda, u Koprivnici znaju da ih ocekuje težak susret, no žele pozitivan rezultat. „Ako želimo do pobjede, s Puljanima moramo biti oprezni i igrati na visokoj razini“, rekao je Kopić uoči susreta.

U susretu sa Splitom u prošlom kolu, Farmaceuti su ostali bez stopera Mikulića zbog crvenog kartona, a subotnji ogled propustit će i Paracki zbog tri žuta kartona te Križman zbog ozljede. U ekipu se vraća Potokar, koji je ovog tjedna imao problema s virozom, a pravo nastupa dobio je i Nino Galović, stoper Splita, koji je na posudbi kod koprivničkog prvoligaša.

Nakon ogleda s Istrom, Slaven očekuje utakmica u Kupu protiv Tehničara iz Cvetkovca u srijedu, a sljedeću subotu ponovno je na rasporedu Prva HNL, kada će na Gradskom stadionu ugostiti Rijeku. Farmaceuti se trenutno nalaze na petom mjestu na tablici Prve HNL s dvije pobjede, četiri remija i tri poraza i ukupno deset bodova.

Nedostaju: Mikulić (crveni karton), Paracki (tri žuta kartona), Križman (povreda)

Puljani pak u Koprivnicu dolaze gladni bodova, jer zadnjih šest kola ne znaju za pobjedu. Posljednja je bila u trećem kolu kada su pobijedili Hajduk s velikih 4:1. Nakon toga, remizirali su s Osijekom, Interom iz Zaprešića, Zagrebom i hrvatskim prvakom, Dinamom. No, nakon tih 1:1 s Dinamom slijedio je poraz od Splita i Rijeke. U svakom slučaju, Istru se do sada vidjelo u svakakvom izdanju.

Za susret sa Slaven Belupom, Igor Pamić ne može računati na Vukovića zbog ozljede, a u Puli su ostali i Ivušić i Ostojić, koji će tamo trenirati u narednih pet dana koliko će Puljani provesti u Podravini zbog utakmice sa Slavenom u nedjelju i susreta protiv Croatije u Kupu, koji se igra u srijedu u Grabrovnici.

Pamićeva momčad broji deset bodova, baš kao i Slaven Belupo, a trenutno se nalazi na petom mjestu na tablici postignutih pogodaka ove sezone, ukupno 12. Unatoč dobrom mjestu na tablici, statistika im ne ide baš u prilog, jer Farmaceuti broje tri pogotka više na istoj tablici, a Istra je u Koprivnici pobijedila samo jednom, dok je šest puta gubila.

Nedostaju: Vuković (povreda), Ivušić, Ostojić (ostali u Puli)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!