Nogomet

Jadranski derbi za prvo mjesto na ljestvici, Slaven želi pobjedu protiv Intera

Sportnet • nedjelja, 01.11.2015.
Jadranski derbi za prvo mjesto na ljestvici, Slaven želi pobjedu protiv Intera
Foto: Bruno Karadža

15. kolo 1.HNL zaključit će Hajduk i Rijeka u velikom derbiju na Poljudu koji odlučuje o prvom mjestu, a Slaven Belupo u Koprivnici dočekuje Inter Zaprešić

Hajduk se ne sjeća kada se zadnji put nakon više od trećine prvenstva nalazio na prvom mjestu s mogućnošću da današnjom pobjedom pobjegne prvom pratitelju četiri, a aktualnom prvaku Dinamu čak pet bodova. Splićani se nalaze u stanju apsolutne mobilizacije pred Jadranski derbi koji odlučuje o lideru prvenstva.

“Sigurno je da nas očekuje neizvjesna borba.Lako je moguće da ova utakmica bude riješena jednim individualnim potezom“, rekao je pred dvoboj Mijo Caktaš, a Hrvoje Mičić tvrdi kako je “atmosfera odlična, moramo ovako nastaviti. Riječani nam dolaze bez poraza i bio bi red da prekinemo taj niz“.

Na Poljudu se očekuje jako puno ljudi, a Torcida ujedno slavi i svoj 65. rođendan. Hajduk se nalazi u vrhunskoj formi, od 27. kolovoza i poraza od Libereca imaju osam pobjeda i jedan remi. Također, Bijelima se za ovaj dvoboj vraćaju lakše ozlijeđeni Andrija Balić i Nikola Vlašić te Julian Velazquez .

Nedostaju: Bencun (kartoni)

Riječani su u prošlom kolu prekinuli Dinamov niz od 50 prvenstvenih utakmica bez poraza. U dobroj atmosferi Rujevice, dvoboj je presudio Anas Sharbini pogotkom u 90. Već tjedan dana kasnije predstoji im drugi derbi. Jedina neporažena momčad prvenstva na Poljudu želi pobijediti, ali im ni remi ne bi bio toliko loš, budući da ne bi dozvolili lideru da im previše pobjegne.

“ Hajduk je lider prvenstva, vodeća ekipa Lige. Pun Poljud i veliko rivalstvo je između ova dva kluba. Što se više može poželjeti za motiv i izazov da odigraš pravu utakmicu i da dođeš do onoga što želiš. Samo mjesto Hajduka na ljestvici govori sve", rekao je Matjaž Kek.

U prvoj ovosezonskoj utakmici ova dva velika rivala na Rujevici završio je bez pogodaka. Rijeci svakako ide u prilog činjenica da od Hajduka nisu izgubili od 21. ožujka 2012. U sljedećih 12 utakmica upisali su šest pobjeda i šest remija.

Nedostaju: Maleš (kartoni) 15. kolo 1. HNL zaključit će Slaven Belupo i Inter Zaprešić svojom utakmicom u Koprivnici. Slaven Belupo se nalazi na 8. mjestu s četiri boda više od pretposljednjeg Osijeka i pobjeda u ovoj utakmici pomogla bi im da se dodatno udalje od zone ispadanja, a približe sredini ljestvice u kojoj se nalazi i Inter.

“Tri boda u ovoj utakmici za nas su imperativ i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti. U prošlom smo kolu ostali neporaženi u važnoj utakmici u Osijeku, a dobar rezultat iz te utakmice i osmina finala Kupa želimo nastaviti i u susretu s Interom. Očekuje nas zanimljiva utakmica, ali vjerujem u našu pobjedu“, rekao je Željko Kopić trener Farmaceuta.

Slaven u prvenstvu ne zna za pobjedu već sedam kola, ali se plasirao u četvrtfinale Kupa gostujućom pobjedom od 2:0 nad vodećim drugoligašem Šibenikom. Pod upitnikom za ovaj dvoboj su Mario Gregurina i Vedran Purić.

Nedostaju: Nitko

Inter iz Zaprešića najveće je iznenađenje prvenstva. Nalaze se na sjajnom petom mjestu s pet prvenstvenih utakmica bez poraza među koje su uvrstili i dva trijumfa u kupu te su se nakon boljeg pucanja jedanaesteraca protiv drugoligaša Cibalije plasirali u četvrtfinale istoga u kojem će igrati protiv branitelja naslova Dinama.

Inter je u prvoj ovosezonskoj utakmici slavio nad Slavenom u Zaprešiću s 2:1, a Samir Toplak se nada kako će njegova momčad ostati neporažena i u ovoj utakmici. Pobjedom bi se Zaprešićani odvojili od sredine ljestvice i približili pozicijama koje sljedeće sezone vode u Europu.

U današnjoj utakmici Toplak neće moći računati na Petra Bočkaja zbog suspenzije, a najveći adut Zaprešićana svakako će biti prvi topnik lige Ilija Nesterovski koji je već zabio deset pogodaka od čega šest u posljednja četiri kola, a jedan je zabio i u prvoj utakmici.

Nedostaju: Bočkaj (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!