Tenis

Donna Vekić zaustavljena u drugom kolu, osma nositeljica ipak prejaka

Mihaela Bradovski • utorak, 23.02.2016.
Donna Vekić zaustavljena u drugom kolu, osma nositeljica ipak prejaka
Foto: Getty

Donna Vekić nije uspjela doći do iznenađenja u drugom kolu turnira u Dohi. Osma nositeljica, inače 11. igračica svijeta, Carla Suarez Navarro slavila je sa 7:6, 6:4...

Dobar otpor pružila je Donna Vekić Carli Suarez Navarro u drugom kolu turnira u Dohi. Hrvatska tenisačica odvela je meč u neizvjesne vode, imala je veliku priliku uzeti barem jedan set, ali nije ju iskoristila.

Odličan ulazak u meč nije uspjela kapitalizirati, Suarez Navarro se vratila i uzela set u tie-breaku te zatim otišla do pobjede.

Vekić je meč otvorila s vodstvom čak 4:0, ali nakon toga je izgubila četiri gema i Suarez Navarro se vratila. Ipak je Donna imala nove prilike, dva puta je servirala za set nakon što je napravila ponovno break, propustila je i jednu set loptu i u konačnici izgubila prvi set u 13. igri sa 7:5.

U drugi set bolje je ušla Suarez Navarro koja je povela s 2:0 da bi Donna vratila jedan break i povela s 3:2. Međutim kod 3:3 ponovno gubi servis i do kraja meča nije više imala pravu priliku za povratak.

Bez obzira na ovaj poraz može biti zadovoljna, upisala je dvije pobjede u kvalifikacijama i ostavila skromnu Omanku bez gema na početku glavnog turnira da bi u konačnici pružila snažan otpor Suarez Navarro. Može bi zadovoljna kao i Ana Konjuh koja je pak pošteno namučila Caroline Wozniacki.

Suarez Navarro igrat će u trećem kolu protiv bolje iz meča između Timee Bacsinszky i Julije Putinceve.

WTA Doha, drugo kolo:
Carla Suarez Navarro (Španjolska, 8) - Donna Vekić (Hrvatska, Q) 7:6(5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!