Tenis

Schiavone nastavila seriju pobjeda, Errani zaustavila mladu Ruskinju

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.05.2017.
Schiavone nastavila seriju pobjeda, Errani zaustavila mladu Ruskinju
Foto: EPA

Dvije talijanske veteranke uvjerljivim nastupima otvorile su turnir u Rabatu. Francesca Schiavone i Sara Errani u dva seta bile su bolje od svojih protivnica...

Ekaterina Makarova polako podiže formu, a pokazala je to i u Rabatu. Na startu je igrala protiv Yanine Wickmayer koja se polako vraća nakon ozljede i glatko je slavila sa 6:3, 6:2. Iako joj zemlja nije najdraža podloga, Makarova je u Stuttgartu nadigrala Agnieszku Radwansku, odigrala solidno protiv Marije Šarapove i sada svladala Wickmayer. Nakon ponešto skromnijih nastupa, igra sve bolje.

Pobjedu u tri seta upisala je Varvara Lepchenko koja je za protivnicu imala Kirsten Flipkens iz Belgije. Nakon tri uzastopna poraza, Lepchenko je slavila u dvoboju igračica koje pamte i bolje dane u karijeri.

Andrea Petković nije niti blizu svojih najboljih igara u karijeri. Novi poraz, ovaj put protiv Julije Putinceve koja je slavila u dva seta sa 6:3, 6:4. Petković u zadnjih 12 mečeva ima samo tri pobjede, a jedna od te tri stigla je zahvaljujući predaji Amerikanke Vanije King.

U drugo kolo prošla je iskusna Sara Errani koja nije imala problema protiv Ruskinje Anne Blinkove. Mlada Ruskinja uhvatila je u svakom setu po tri gema i završila nastup već u prvom kolu.

Nastavlja se sjajna serija Francesce Schiavone. Nakon što je osvojila turnir u Bogoti bez izgubljenog seta, niz je nastavila i na startu Rabata. Fantastična veteranka koja igra svoju posljednju sezonu sada je u seriji od čak 12 uzastopno osvojenih setova, a ovaj put stradala je Mađarica Timea Babos koja je osvojila ove godine turnir u Budimpešti, ali prije i poslije nastupi su bili vrlo loši.

Alison Riske u posljednjem meču dana igrala je protiv Alize Cornet i upisala pobjedu u dva seta te tako opravdala status osme nositeljice.

WTA Rabat, prvo kolo:
Ekaterina Makarova (Rusija) - Yanina Wickmayer (Belgija) 6:3, 6:2
Varvara Lepchenko (SAD) - Kirsten Flipkens (Belgija) 6:3, 1:6, 6:3
Julia Putinceva (Kazahstan, 5) - Andrea Petković (Njemačka) 6:3, 6:4
Sara Errani (Italija) - Anna Blinkova (Rusija, WC) 6:3, 6:3
Francesca Schiavone (Italija, WC) - Timea Babos (Mađarska, 4) 6:4, 6:1
Alison Riske (SAD, 8) - Alize Cornet (Francuska) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!