Košarka

Hrvatska bez Ante Žižića na Europskom prvenstvu

Branimir Korać • četvrtak, 08.06.2017.
Hrvatska bez Ante Žižića na Europskom prvenstvu
Foto: EPA

Ante Žižić neće nastupiti u dresu hrvatske reprezentacije ovog ljeta na Europskom prvenstvu. Žižić je zatražio poštedu zbog priprema za NBA ligu...

Nakon odlične sezone u dresu Cibone i Darušafake, Ante Žižić ide prema NBA ligi gdje bi trebao od sljedeće sezone nositi dres Boston Celticsa. Ovog ljeta trebao je nastupati i za Hrvatsku na Europskom prvenstvu, no njega će preskočiti kako bi što spremniji došao u Boston.

Dogovor o Žižićevom preskakanju reprezentativne akcije postignut je s izbornikom Acom Petrovićem i predsjednikom Saveza Stojkom Vrankovićem koji su morali pristati na igračev zahtjev.

Tako su već otpala dvojica mladih igrača koji bi trebali biti među nositeljima igre u budućnosti, još ranije Mario Hezonja najavio je kako neće nastupiti ovog ljeta za reprezentaciju, a slijedio ga je i Ante Žižić.

Proteklih tjedana takvo što moglo se iščitati između redova stoga ovakva odluka ne predstavlja neko veliko iznenađenje. Naravno da je velika šteta što mladi igrači olako otkazuju nastup u reprezentaciji i možemo se samo nadati da to neće postati trend koji će se konstantno nastavljati.

Hrvatska ima veliki potencijal, pojavio se niz mladih igrača koji bi mogli i morali vratiti Hrvatsku u sam vrh europske košarke i bilo bi tužno da se takva prilika propusti konstantnim otkazima i izgovorima. Na taj način teško je izgraditi kult reprezentacije, vratiti vjeru u košarku i probuditi navijače.

Žižić je zatražio pauzu ovog ljeta, nije ga bilo niti prošle godine, a najavio je kako će u budućnosti definitivno biti na raspolaganju. Vrijeme će pokazati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • penetrisac08.06.2017. u 15:06
    Žiža šta ti je ovo trebalo
    penetrisac
  • qvestor08.06.2017. u 14:46
    nakon Olimpijade u Riu počeo sam vjerovat u oporavak hrvatske reprezentativne košarke ali izgleda da sam se prevario jer i ovi otkazuju nastupe tako da se očito ništa bitno neće promijeniti
    qvestor