Košarka

CSKA novom dominantnom predstavom stigao na korak do obrane naslova

Petar Jenjić • subota, 10.06.2017.
CSKA novom dominantnom predstavom stigao na korak do obrane naslova

CSKA niti u drugoj finalnoj utakmici VTB lige nije imao prevelikih problema protiv Himkija kojeg je na domaćem parketu svladao rezultatom 99:79 i došao na korak do obrane naslova...

Još jedna utakmica, još jedna neprikosnovena utakmica momčadi CSKA koja je pokazala kako su najbolja ekipa lige i da bi sve osim uzimanja naslova bio neuspjeh. Nakon što su u prvoj utakmici slavili sa šest razlike (94:88), iako su na ulasku u posljednjih deset minuta imali 27 poena viška, danas su ponovno na domaćem terenu upisali pobjedu, ovoga puta puno uvjerljiviju. U konačnici su slavili rezultatom 99:79.

Priliku za potvrdu novog naslova prvaka VTB lige i potpune dominacije u istoj, imat će 13. lipnja kada odlaze na gostovanje. S obzirom na prikazano u ove dvije utakmice, CSKA ne bi trebao imati prevelikih problema doći do pobjede.

Dobro su gosti otvorili susret, Robbie Hummel je pogodio dvije vezane trice za vodstvo 8:4 i to je bilo sve od gostiju u današnjoj utakmici. CSKA je prvo serijom 6:0 došao do prednosti, da bi novom serijom (10:2) došao do prve dvoznamenkaste prednosti na utakmici (22:12).

Iako je u prvoj utakmici šutirao 0-6 za tricu, Aleksej Šved je danas ponovno forsirao, ali je i pogađao, tri zaredom u drugoj četvrtini. Uspio je Himki doći na pet koševa minusa u nekoliko navrata, ali je domaćin imao spreman odgovor. Miloš Teodosić je bio sjajan u šutu za tricu, na njega se nadovezao i gotovo nepogrešivi Semen Antonov pa se CSKA ubrzo vratio na ugodniju prednost. Poluvrijeme je ubačajem zaključio Aaron Jackson za najvećih 16 razlike branitelja naslova (59:43).

U nastavu susreta domaćin je održavao stečenu prednost, uoči posljednje četvrtine imao je 21 koš prednosti (76:55), i bez većih problema zaključio dvoboj u svoju korist.

CSKA je do pobjede predvodio Miloš Teodosić s 23 poen (3/3 za dva, 5/8 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i šest asistencija, dok je Nando De Colo dodao 20 koševa (6/11 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 5/5).

Jedini je dvoznamenkast kod gostiju bio Aleksej Šved s 21 poenom, ali uz vrlo slab postotak šuta (2/7 za dva, 3/9 za tricu, slobodna bacanja 8/11).

VTB liga, finale:
CSKA - Himki 99:79 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!