Košarka

Hrvatska se poigrala s Ircima i osigurala prvo mjesto u skupini

Branimir Korać • srijeda, 19.07.2017.
Hrvatska se poigrala s Ircima i osigurala prvo mjesto u skupini
Foto: Davor Sajko

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina u susretu četvrtog kola skupine D Europskog prvenstva B divizije lakoćom je svladana skromnu Irsku s 95:47...

Hrvatska će s prve pozicije krenuti u razigravanje za povratak u A diviziju nakon što je upisala i četvrtu pobjedu u isto toliko susreta. Ponovno je to bio lagan zadatak, Irska nije imala nikakve šanse i borila se za što manji poraz.

Završilo je 95:47 za Hrvatsku koja je vrlo brzo riješila pitanje pobjednika i bilo je samo pitanje s kolikom prednosti će doći do pobjede.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 43:14 za Hrvatsku koja je i u nastavku susreta povećavala razliku, a izbornik Damir Rajković mogao je raspodijeliti minutažu i pravilno koristiti sve igrače. Jedini koji je dobio poštedu u ovom susretu bio je Radovčić.

Najučinkovitiji bio je s 18 poena i šest skokova Badžim, Perković je dodao 15 poena, a Ljubičić 11. Kod Iraca jedini dvoznamenkasti bio je Gilmore s 12 poena.

U posljednjem kolu u skupini Hrvatsku očekuje dvoboj protiv Moldavije koju su i ovi Irci svladali s 38 koševa razlike dok su Moldavci u ostalim dvobojima još teže poraženi. Za očekivati je novo uvjerljivo slavlje Hrvatske.

Europsko prvenstvo B divizije do 20 godina, skupina D:
Irska - Hrvatska 47:95

Ljestvica:
1. Hrvatska 4-0
2. Portugal 3-1
3. Mađarska 2-2
4. Kosovo 2-2
5. Irska 1-3
6. Moldavija 0-4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!