Tenis

Briljantni Borna Ćorić oduševio u Flushing Meadowsu i šokirao četvrtog nositelja!

Dario Dodić • četvrtak, 31.08.2017.
Briljantni Borna Ćorić oduševio u Flushing Meadowsu i šokirao četvrtog nositelja!
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Borna Ćorić odigrao je jedan od najboljih mečeva ove godine i u drugom kolu US Opena briljantnom partijom šokirao četvrtog nositelja Alexandera Zvereva...

Borna Ćorić je u trećem kolu US Opena! Samo po sebi ne zvuči kao posebno velik uspjeh za 61. igrača svijeta, ali način na koji se Borna u drugom kolu obračunao s četvrtim nositeljem posljednjeg Grand Slama godine, Alexanderom Zverevom, pravo je malo remek-djelo. Borna je odigrao fenomenalnih tri i pol sata tenisa protiv mladića koji više nije budućnost tenisa, već sadašnjost, protiv mladića koji je i danas igrao odlično, ali to nije bilo dovoljno za čudesnog Ćorića.

Kako je meč s mlađim i kvalitetnijim bratom Zverevom proticao tako se publika u Flushing Meadowsu sve više okretala navijanju za Hrvata. Nijedna lopta nije bila izgubljena za Bornu, izvlačio je nevjerojatne poene, držao koncentraciju tijekom čitavog meča, spašavao nemoguće i na kraju stisnuo šake jer pao je šesti igrač svijeta.

A nije tako "mirisalo" sredinom prvog seta - nakon Borninog vrlo sigurnog ulaska u meč činilo se kao da je Zverev pojačao igru, ubacio u brzinu više i da se Hrvatu sprema brz oproštaj od US Opena. U šestoj igri Nijemac lagano dolazi do breaka i sa 6:3 uzima set.

Ali nepokolebljivo je izgledao Borna, iako su ga linijski suci frustrirali iznimno velikim brojem pogrešaka, koje su i njega i Zvereva izluđivale jer su ih tjerale da sumnjaju u svaku odluku. Nemilice su i jedan i drugi trošili challenge, svađali se s glavnim sucem, mučio je Bornu i žulj, ali danas je Borna bio stroj, ne čovjek od krvi i mesa kojem bi takve stvari narušile maksimalnu koncentraciju.

Čitav drugi set može se svesti na 12. igru. Servira Nijemac za ostanak u setu, lagano dolazi do 40:0, ali Borna se ne predaje, okreće gem u svoju korist i dolazi do set-lopte. Uslijedio je poen s 31 izmjenom, sve je savršeno odigrao Borna, ali Zverev je Zverev, bekhend-paralelom pogađa jedini nebranjeni centimetar terena i spašava se. Nekom drugom Borni glava bi klonula, ali danas nije bio taj dan. Drugu priliku Nijemac nije spasio, Ćorić sa 7:5 dolazi do 1-1 u setovima.

Pravo je čudo kako nijedan tenisač nije došao do breaka u trećem setu. Prvo je Zverev spasio tri break-lopte u šestoj igri, a onda je uslijedilo spašavanje vojnika Borne u gotovo svakom njegovom servis-gemu. Pri rezultatu 3:3 Nijemac nije uspio iskoristiti prvu break-priliku. Drugu je pretočio u najljepši poen meča, 39 izmjena, Borna šalje skraćenu loptu, Zverev završava na podu, gem je spašen.

Do kraja meča Borna je svaki servis-gem započinjao loše i svaki put se srčanošću vratio iz ponora. Tie-break trećeg seta nije bio neizvjestan, Borna uzima četiri mini-breaka i sa 7:1 okreće meč u svoju korist.

Četvrti set odlučen je u novom pripetavanju, ali ključna je bila 12. igra. Borna se mučio sa servisom, Zverev je došao do 0:40 i tri break/set-lopte. Ali nema izgubljene loptice za Bornu, nema popuštanja, spašava sve moguće i nemoguće, a zatim i u tie-breaku na 2:2 čudesno vraća jednu lopticu za mini-break, slomljeni Nijemac više se nije vratio, s konačnih 3:6, 7:5, 7:6(1), 7:6(4) Borna Ćorić uz ovacije publike četvrtog nositelja šalje kući.

U trećem će kolu Borna snage odmjeriti s 28. nositeljem, Kevinom Andersonom. Dosad je dvaput Borna igrao protiv Južnoafrikanca i dvaput izgubio, vrijeme je za prekid te tradicije. Pojavi li se na terenu današnji Ćorić pobjeda je zagarantirana.

US Open, muški, 2. kolo:
Borna Ćorić (HRV) - Alexander Zverev (NJEM, 4) 3:6, 7:5, 7:6(1), 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios31.08.2017. u 11:53
    Žao mi je da nisam mogao pogledati meč. Pogledao sam highlightse opet, stvarno je igrao dobro, međutim jedna zamjerka: po meni igra preduge izmjene bez intencije za napad. Na jednoj lopti u poenu poteže on i kreće na mrežu, gdje je ovaj put stvarno bio efikasan. Zašto ovo spominjem? Iz razloga što... [više na forumu]
    rios
  • vjesu31.08.2017. u 08:48
    Moram priznati da me Borna debelo iznenadio! On ne samo da je pobjedio nego bih ja dodao, da je ovo ne najbolja partija u ovoj godini nego po meni u cijeloj karijeri. Ovo je ipak Grand Slam i dobiti jednog strasnog Zvereva, koji je uz Federera i Nadala bio Top favorit za titulu je impresivno. Taj... [više na forumu]
    vjesu
  • Obrisan korisnik31.08.2017. u 07:10
    Svaka čast Borna. Unatoč svim nedostacima njegove igre, psihički je uvijek bio 2 klase iznad Čilića. Marin ima PUNO bolje udarce i plan igre od Borne, ali gledao sam previše njegovih mečeva gdje se predao puno prije zadnjeg poena. Borna se u svakom meču bori do zadnjeg poena, a to realno Zverevu ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik