Tenis

Kanađani bez svog najjačeg aduta dolaze na gostovanje u Osijek

Branimir Korać • utorak, 23.01.2018.
Kanađani bez svog najjačeg aduta dolaze na gostovanje u Osijek
Foto: EPA

Izbornik kanadske Davis Cup reprezentacije Frank Dancevic odredio je igrače koji će kandidirati za nastup u Hrvatskoj. Na popisu nema Miloša Raonića, a Dancevic računa i na sebe...

Kanada u Osijeku neće biti u najjačem sastavu, ali to se znalo i ranije. Miloš Raonić već je najavio kako najvjerojatnije neće nastupiti u Osijeku, daleko je od pune spremnosti i forme te će propustiti početak Davis Cupa. Frank Dancevic tako se okrenuo prema nekim drugim snagama i reprezentaciju će predvoditi mlada zvijezda Denis Šapovalov.

Šapovalov je igrač velikog potencijala i jedan od onih za koje se tvrdi kako će biti siguran član Top 10 svjetskog tenisa u skoroj budućnosti, a Osječani će ga imati prilike vidjeti na djelu kao prvog reketa Kanade u ovom dvoboju.

Za nastup u singlu konkuriraju još i Vasek Pospisil koji je uzeo set Marinu Čiliću u prvom kolu Australian Opena te Peter Polansky, igrač koji karijeru gradi na Challengerima.

Osim njih tu će biti i Dancevic osobno, ali teško je za očekivati da će sebi baš toliko vjerovat i zaigrati u singlu s obzirom na formu posljednjih godina. Najstariji kanađanin u Osijeku bit će vremešni Daniel Nestor koji će nastupiti u konkurenciji parova.

I Željko Krajan danas je objavio imena ighrača koji konkuriraju za nastup pa će tako Hrvatsku predstavljati Marin Čilić, Borna Ćorić, Viktor Galović, Franko Škugor i Ivan Dodig.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!