Tenis

Van Uytvanck preko Cibulkove do druge WTA titule karijere

Petar Jenjić • nedjelja, 25.02.2018.
Van Uytvanck preko Cibulkove do druge WTA titule karijere

Do drugog naslova karijere stigla je belgijska tenisačica Alison Van Uytvanck koja je u finalu WTA turnira u Budimpešti bila bolja od prve nositeljice Dominike Cibulkove. Van Uytvanck do pobjede je stigla u tri seta, nakon dva sata i 11 minuta borbe...

Nakon dva sata i 11 minuta završeno je finale WTA turnira u Budimpešti, a kao pobjednica izašla je Alison Van Uytvanck. Belgijska tenisačica u zanimljivom i napetom dvoboju svladala je prvu nositeljicu Dominiku Cibulkovu sa 6:3, 3:6, 7:5.

Druga je ovo titula Van Uytvanck koja je prošle godine osvojila naslov u Quebecu pobijedivši u finalu Mađaricu Timeu Baboš. S druge strane Cibulkova ostaje na osam osvojenih titula.

Prvi set belgijska tenisačica odigrala je jako dobro, spasila pet break prilika Cibulkove i dva puta joj oduzela servis. Slično se ponovilo i u drugom setu, međutim, ovoga puta u dobitnoj poziciji bila je slovačka tenisačica koja je sa 6:3 poravnala rezultat.

Odlučujući set donio je veliku borbu, a nijedna tenisačica nije ispuštala vlastiti servis. Van Uytvanck spasila je pet break lopti Cibulkove i u najvažnijem trenutku, pri rezultat 5:5, stigla do prvih prilika za oduzimanje servisa u trećem setu. Iskoristila je drugu break šansu, u servisu za meč okrenula 30:40 i stigla do pobjede.

WTA Budimpešta, finale:
Alison Van Uytvanck - Dominika Cibulkova (1) 6:3, 3:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!