Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - uzvrati, 06.03.2018, 20:45 h, Park prinčeva
Suci: Felix Brych (Njemačka)
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Edinson Cavani 71'
1:2(0:0) Real Madrid
Cristiano Ronaldo 52'
Casemiro 80'
Real Madrid

VIDEO: Real Madrid zasluženo slavio i u Parizu i nastavio lov na treći uzastopni naslov

Dario Dodić • utorak, 06.03.2018.
VIDEO: Real Madrid zasluženo slavio i u Parizu i nastavio lov na treći uzastopni naslov
Foto: EPA

Nogometaši Real Madrida pobjedom su u Parizu potvrdili plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Slavio je Real s 2:1 protiv PSG-a i nastavio san o trećem uzastopnom naslovu u Ligi prvaka. Parižani se nisu predstavili u najboljem svjetlu, vrlo je rano postalo jasno kako će Kraljevski klub u četvrtfinale...

Paris Saint-Germain
Real Madrid
Paris Saint-Germain
Real Madrid
16
Alphonse Areola
32
Dani Alves
2
Thiago Silva
5
Marquinhos
17
Yuri Berchiche
6
Marco Verratti
8
Thiago Motta
(do 59')
25
Adrien Rabiot
11
Angel Di Maria
(do 76')
9
Edinson Cavani
29
Kylian Mbappe
(do 85')
Pričuvni igrači
27
Javier Pastore
59'
23
Julian Draxler
76'
19
Lassana Diarra
85'
Trener
Unai Emery
1
Keylor Navas
2
Daniel Carvajal
4
Sergio Ramos
5
Raphael Varane
12
Marcelo
17
Lucas Vazquez
14
Casemiro
23
Mateo Kovačić
(do 72')
20
Marco Asensio
(do 82')
9
Karim Benzema
(do 76')
7
Cristiano Ronaldo
Pričuvni igrači
8
Toni Kroos
72'
11
Gareth Bale
76'
22
Isco
82'
Trener
Zinedine Zidane

Samo od statistika koje su se vadile uoči uzvratnog ogleda osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Real Madrida mogla bi se napisati knjiga. Na kraju je presudilo iskustvo, ali i kvaliteta Kraljevskog kluba, koji spas sezone traži u novom osvajanju Lige prvaka. Još su stepenicu više igrači Zinedinea Zidanea, nakon pobjede na Santiago Bernabeuu Real je slavio i na Parku prinčeva i osigurao posve zasluženi plasman u četvrtfinale.

Parižani se večeras nisu predstavili u najboljem svjetlu. Momčad koja je lovila zaostatak od 3:1 iz prve utakmice izgledala je kao da zapravo čuva prednost, u rijetkim je situacijama Keylor Navas bio u posebnoj opasnosti. Zidane je na klupi ostavio i Luku Modrića i Tonija Kroosa i Garetha Balea, dok je prigodu od prve minute dobio Mateo Kovačić.

Imao je prilično defenzivnu rolu hrvatski reprezentativac i mora se reći da ju je vrlo dobro odradio. Odlično je odrađivao sve zadatke u obrani, poprilično se potrošio pa ga je Zidane izvadio u 71. minuti, nakon što je PSG došao do izjednačenja.

Inače, jedna od već spomenutih statistika govorila je kako Real nikada nije izgubio s Kovačićem u sastavu, večeras se po 17. put ova statistička crtica pokazala istinitom.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

S druge strane, Parižani su do večeras imali impresivne brojke na svom travnjaku. Naime, PSG je do dvoboja s Realom kod kuće ubilježio svih 19 pobjeda u svim natjecanjima, uz nevjerojatna četiri postignuta gola u prosjeku. S Realom je i prosjek pogodaka pao, a pao je i prvi poraz.

Ništa drugo Parižani nisu niti zaslužili, pokazali su vrlo malo, iako imaju nekolicinu vrlo iskusnih igrača nisu se mogli iskustveno mjeriti s Realom, koji utakmice nokaut-faze u Ligi prvaka odrađuje rutinski. Možda bi priča za domaćine drugačije završila da je u 43. minuti Kylian Mbappe manje mislio o sebi, a više o timu i umjesto teškog udarca iskosa s desne strane izabrao dodavanje usamljenom Ediju Cavaniju u sredini. Ovako se Navas istaknuo obranom, onako bi gotovo izgledno PSG stigao do vodstva.

Već na startu drugog dijela stigla je kazna. Ukrao je danas sjajni Asensio loptu Daniju Alvesu, sjurio se po lijevoj strani, a zatim, činilo se, zakomplicirao stvar. No, izvlači se iz komplikacija Asensio, kroz dvojicu igrača PSG-a gura u prostor loptu za Lucasa Vazqueza koji na drugoj vratnici pronalazi Cristiana Ronalda, Portugalac glavom zabija za 1:0 gostiju i vjerojatni prolaz dalje.

U svih osam susreta Lige prvaka ove sezone Ronaldo je tresao protivničku mrežu, postao je tek drugi igrač u povijesti Lige prvaka poslije Ruuda van Nistelrooya koji je zabijao u devet uzastopnih utakmica (14 golova).

Ako je uopće ikakvih dvojbi bilo u prolaz Reala, iščeznule su 25 minuta prije kraja kada je nervozni Marco Verratti, ljutit što nije dosuđen prekršaj na njemu, prigovorio glavnom sucu i zaradio drugi žuti karton. Tri od posljednja četiri crvena kartona PSG-a u Ligi prvaka zaradio je upravo Verratti.

Vratio se 20-ak minuta prije kraja donekle u igru PSG, nakon glavometa Thiaga Silve i Pastorea, lopta se od Casemira odbija u Cavanija, a od Urugvajca u mrežu Keylora Navasa. Semafor je pokazivao 1:1.

S igračem manje protiv dobrog Reala bila je to nemoguća misija, čiju je neizvedivost ubrzo potvrdio Casemiro. Kao i PSG i Real je uz nešto sreće stigao do gola, lopta se na putu do gola odbila od Marquinhosa i prevarila Areolu.

Mogao je Lucas asistenciji pridodati i pogodak, no zaustavila ga je vratnica. Sigurno neće previše žaliti ni Vazquez, ni Zidane, jer Realov san još živi, sezonu je moguće barem donekle spasiti kroz novi pohod u Ligi prvaka.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

PSG1:2Real Madrid
Liverpool0:0Porto
Manchester City1:2Basel
Tottenham1:2Juventus
Roma1:0Šahtar
Manchester United1:2Sevilla
Bešiktaš1:3Bayern
Barcelona3:0Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2018. u 00:36
    Nisu ni vjerovali u sebe. Isto kao i Porto samo formalno izašli na teren.
    Obrisan korisnik