Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 14.03.2018, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 3:0 Chelsea
Chelsea

VIDEO: Lionel Messi poigrao se s Chelseajem, zabio svoj najbrži i svoj 100. gol u Ligi prvaka

Branimir Korać • srijeda, 14.03.2018.
VIDEO: Lionel Messi poigrao se s Chelseajem, zabio svoj najbrži i svoj 100. gol u Ligi prvaka
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici četvrtfinala Lige prvaka. Posljednja koja je dohvatila četvrtfinale je Barcelona, Chelsea nije imao rješenje za ponovno raspoloženog Lionela Messija koji je zabio dva gola, kod onog Ousmanea Dembelea asistirao i Barcelona je s 3:0 u uzvratu prošla dalje...

Uoči prvog dvoboja u Londonu najviše se pisalo o tome kako Leo Messi ne može zabiti pogodak Chelseaju. Onda je u Londonu pokazao da može, zabio je za 1:1 da bi ga u Barceloni rastavio. Dva pogotka i asistencija, njegov 100. pogodak u Ligi prvaka i njegov najbrži pogodak u karijeri gledajući i Barcelonu i Argentinu.

Barcelona je posao odradila doslovno rutinski, ti rani Barcelonini golovi natjerali su Chelsea da krene naprijed, taktika koju je pripremio Antonio Conte vrlo brzo je pala u vodu i bio je prisiljen prijeći na plan B. Međutim Chelsea nije imao dovoljno kvalitete za probiti Barceloninu obranu koja je predvođena vrlo dobrim Samuelom Umtitijem dosta jednostavno rješavala sve probleme.

Messi je svoj najbrži gol u karijeri zabio nakon samo dvije minute i šest sekundi, a dosta mu je kumovao i Thibaut Courtois. Argentinac je sjajno utrčao s desne strane, bio je praktički u mrtvom kutu, ali je Belgijcu progurao loptu kroz noge i zabio za vodstvo.

Chelsea je već tu počeo razmišljati o napadu, a nakon što je loše reagirao kod prvog gola Courtois, drugi ide na dušu Cescu Fabregasu. Bivši igrač Barcelone izgubio je nepotrebno loptu na centru, sijevnula je kontra koju je vukao Messi, odlično je uočio Ousmanea Dembelea koji u najbolji trenutak postiže svoj prvi gol u dresu Barcelone.

Domaćin je u još nekoliko navrata opasno prijetio, posebno nakon nove pogreške Courtoisa kada je Luis Suarez iskoristio njegovo loše dodavanje, međutim Belgijac je u konačnici obranio njegov pokušaj.

Chelsea je zaprijetio u zadnjih deset minuta. U 38. minuti Fabregas je zasmetao Kanteu u dobroj poziciji, a u 45. minuti dosuđen je slobodni udarac za goste na 17 metara. Pucao je Marcos Alonso, ali lopta je okrznula vratnicu s krive strane.

U drugom dijelu Chelsea je odmah tražio kazneni udarac nakon pada Alonsa u 16 metara, Skomina nije vidio ništa sporno i pokazao je da se igra nastavi.

U 64. minuti nestala je i najmanja nada Engleza. Lionel Messi tada zabija svoj 100. gol u Ligi prvaka, još jednom je progurao loptu kroz noge Courtoisa i povisio na 3:0.

Do kraja susreta Barcelona je mirno privodila posao kraju, Chelsea je blizu počasnog gola stigao u 90. minuti kada je Antonio Rudiger pucao glavom, ali greda se ispriječila.

Zaslužen prolaz Barcelone u četvrtfinale, Chelsea je svoje prilike propustio u prvoj utakmici kada je bio dosta bolji, imao niz prilika, ali iz te utakmice u Barcelonu je odnio samo 1:1.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

PSG1:2Real Madrid
Liverpool0:0Porto
Manchester City1:2Basel
Tottenham1:2Juventus
Roma1:0Šahtar
Manchester United1:2Sevilla
Bešiktaš1:3Bayern
Barcelona3:0Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!