Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - uzvrati, 07.03.2018, 20:45 h, White Hart Lane
Suci: Szymon Marciniak
Tottenham
Tottenham
Heung-Min Son 39'
1:2(1:0) Juventus
Gonzalo Higuain 64'
Paulo Dybala 67'
Juventus

VIDEO: Sjajan preokret Juventusa u Londonu za prolaz u četvrtfinale

Branimir Korać • srijeda, 07.03.2018.
VIDEO: Sjajan preokret Juventusa u Londonu za prolaz u četvrtfinale
Foto: EPA

U sjajnoj utakmici u Londonu Juventus je svladao u gostima Tottenham s 2:1 i igrat će u četvrtfinalu Life prvaka. Tottenham je imao vodstvo 1:0, ali Juventus je sredinom drugog dijela u tri minute došao do preokreta i u konačnici pobjede...

Tottenham
Juventus
Tottenham
Juventus
1
Hugo Lloris
2
Kieran Trippier
6
Davinson Sanchez
5
Jan Vertonghen
33
Ben Davies
19
Moussa Dembele
15
Eric Dier
(do 74')
23
Cristian Eriksen
20
Dele Alli
(do 86')
10
Harry Kane
7
Heung-Min Son
Pričuvni igrači
11
Erik Lamela
74'
18
Fernando Llorente
86'
 
Trener
Mauricio Pochettino
1
Gianluigi Buffon
15
Andrea Barzagli
3
Giorgio Chiellini
12
Alex Sandro
6
Sami Khedira
5
Miralem Pjanić
14
Blaise Matuidi
(do 60')
10
Paulo Dybala
9
Gonzalo Higuain
(do 83')
11
Douglas Costa
4
Mehdi Benatia
(do 61')
Pričuvni igrači
22
Kwadwo Asamoah
60'
26
Stephan Lichtsteiner
61'
27
Stefano Sturaro
83'
Trener
Massimiliano Allegri

Utakmica za uživanje na Wembleyju, ali takvo što se i očekivalo. Prvi susret završio je u Torinu 2:2, znalo se da Tottenham ne zna igrati zatvoreno i da će tražiti pogotke, ali isto tako niti Juventus nije mogao previše čekati jer je trebao pobjedu ili remi s puno golova.

Dobra vijest za Allegrija bio je oporavak Gonzala Higuaina koji je na vrijeme zaliječio ozljedu i priključio se momčadi, a u konačnici on je bio i čovjek odluke s pogotkom za 1:1 i tri minute kasnije asistencijom Dybali za pobjedu.

Tottenham je unatoč porazu pokazao visoku kvalitetu, međutim brojne prilike nije uspio pretvoriti u pogotke. Samo jednu je realizirao i to u prvom poluvremenu za vodstvo 1:0, bilo je u završnici gusto i domaćin je svom silom pokušavao doći do drugog gola, ali Juventus je izdržao i prolazi dalje.

Od početka se igralo dosta dinamično, Tottenham je u ranoj fazi bio opasniji i prijetio preko vrlo raspoloženog Sona, ali i Kanea, međutim mreža se nije tresla.

Prvi ozbiljan ulazak Juventusa u 16 metara i sudac je trebao dosuditi kazneni udarac. Vertonghen je srušio Douglasa Costu klizećim startomm, klasičan penal, ali unatoč silnim prosvjedima gostiju, nije dosuđeno ništa. Tražili su i Spursi kazneni udarac na drugoj strani kada je Chiellini igrao rukom, no niti tu nije ništa dosuđeno iako ostaje dojam da Poljaku ne bi nitko mogao ništa reći da je dosudio oba.

Spursi su na odmor odnijeli vodstvo 1:0 zahvaljujući Sonu. U 39. minuti Trippier je ubilježio asistenciju, a Son iz blizine pogodio mrežu Buffona.

U drugom dijelu Juventus je odgovorio i to sredinom drugog poluvremena s dva brza pogotka. Higuain se nije previše vidio do 64. minute, a onda je poslao loptu u mrežu nakon što je Khedira glavom prebacio loptu pred vrata Llorisa.

Tri minute kasnije Higuain krasno pronalazi Dybalu koji se sjurio prema golu i onda rutinski svladao francuskog vratara za potpuni preokret.

Očajnički je Tottenham pokušavao doći do drugog pogotka i produžetaka, najbliži je bio na samom kraju kada je Kane pucao glavom, lopta se odbila od trave i ostavila Buffona kratkog, ali vratnica je spasila goste. U toj akciji Kane je bio i u zaleđu tako da je pravda zadovoljena.

Juventus prolazi u četvrtfinale i bez Marija Mandžukića koji se nije uspio oporaviti za uzvratni dvoboj u Londonu.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

PSG1:2Real Madrid
Liverpool0:0Porto
Manchester City1:2Basel
Tottenham1:2Juventus
Roma1:0Šahtar
Manchester United1:2Sevilla
Bešiktaš1:3Bayern
Barcelona3:0Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor08.03.2018. u 07:37
    da Juve je ovo dobio baš na iskustvo, Spursi dobri ali nisu uspjeli zabit ako ostanu na okupu bit će bolji sljedeće sezone
    qvestor
  • narada10808.03.2018. u 01:02
    Ironija sudbine----Pochettinovi sunarodnjaci u dresu gostiju su mu unistili evropske snove. Ili sa drugim rijecima...ako ne koristis sopsvtene prilike, moze te kostati.
    narada108
  • Obrisan korisnik08.03.2018. u 00:20
    Tottenham ukupno bolja momčad u dvije utakmice a Talijani uvijek ko Talijani ljubimci sreće.Ne znam gdje su ih to nadigrali!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2018. u 22:54
    Jesu im ocitali lekciju. Englezi mislili, samo zato sto su proglaseni favoritima, da zbog toga i pobjedjuju. Bravo Juve, bravosimo. Iskustvo je prednost u zivotu.
    Obrisan korisnik