Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 14.03.2018, 18:00 h
Bešiktaš
Bešiktaš 1:3 Bayern
Bayern

VIDEO: Bayern rutinski odradio posao u Istanbulu te novom pobjedom potvrdio četvrtfinale

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.03.2018.
VIDEO: Bayern rutinski odradio posao u Istanbulu te novom pobjedom potvrdio četvrtfinale
Foto: EPA

Već nakon prvog susreta bilo je jasno kako će Bayern igrati u četvrtfinalu Lige prvaka, a Bešiktaš se oprostiti od Europe. U Istanbulu je stigla potvrda, Bavarci su upisali i drugu pobjedu te s visokom razlikom prolaze dalje...

U prvom susretu u Münchenu Bešiktaš je pregažen s 5:0 i to nakon što je Domagoj Vida zaradio izravni crveni karton te je u uzvratu Bayern samo dovršavao započeto. Teško da je itko i u Istanbulu vjerovao u neko čudo, Bayern je u svakom slučaju za klasu kvalitetnija momčad od Bešiktaša i u takvoj razlici u kvaliteti, Turci su trebali i više od čuda.

To se nije dogodilo, Bayern je slavio i u Istanbulu i to s 3:1 te s ukupnih 8:1 prolazi u četvrtfinale. Za momčad Juppa Heynckesa niti četvrtfinale nije konačni cilj, a koliko će daleko otići, bit će jasnije nakon ždrijeba četvrtfinalnih parova.

Od početka susreta Bayern je bio bolji protivnik, a do vodstva je došao u 18. minuti. Thomas Müller ubacio je s desne strane, Thiago Alcantara pobjegao je čuvaru i iz blizine pogodio za 1:0.

Koliko je Bavarce razveselio pogodak Alcantare u 18. minuti, toliko ih je i zabrinuo njegov rani izlazak iz igre. Nakon što je zaradio jedan udarac, u 35. minuti napustio je travnjak, a zamijenio ga je James Rodriguez. Iako još nema potvrde, moguće je da se radi o mjeri opreza jer je Thiago imao problema s ozljedama, a Bayernu će biti itekako potreban u završnici sezone. U svlačionicu je normalno odšetao, bez pomoći i šepanja što bi trebao biti dobar znak.

Do kraja prvog dijela rezultat se više nije mijenjao, a Bayern je na 2:0 povisio u prvoj minuti nastavka. Rafinha je ubacio loptu na peterac gdje je nespretno reagirao Gokhan Gonul i nakon sudara sa svojim vratarom poslao loptu u mrežu.

Bešiktaš je pokušavao barem izbjeći poraz u ovom susretu, a u 58. minuti stigao je do smanjenja zaostatka. David Alaba olako je izgubio loptu, Gonul ju je uzeo i odmah proslijedio za Vagnera Lovea koji u padu zabija za 2:1.

Do kraja susreta gosti su postigli još jedan pogodak, u 84. minuti točku na i stavio je Sandro Wagner za konačnih 3:1.

Bayern je tako bez stresova i velikog utroška energije odradio osminu finala te spremno dočekuje protivnika u četvrtfinalu.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

PSG1:2Real Madrid
Liverpool0:0Porto
Manchester City1:2Basel
Tottenham1:2Juventus
Roma1:0Šahtar
Manchester United1:2Sevilla
Bešiktaš1:3Bayern
Barcelona3:0Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!