Rukomet

Nantes, Flensburg i Kielce nadomak četvrtfinala, RN Löwen s B momčadi teško stradao u Poljskoj

Mihaela Bradovski • subota, 24.03.2018.
Nantes, Flensburg i Kielce nadomak četvrtfinala, RN Löwen s B momčadi teško stradao u Poljskoj
Foto: EPA

Odigrana su tri susreta osmine finala Lige prvaka, a Kielce, Flensburg i Nantes upisali su pobjede koje ih dovode pred vrata prolaza. Najraspoloženiji od Hrvata bio je Manuel Štrlek...

Nantes je odličnim nastupom u Brestu riješio pitanje prolaza. Svladao je Meškov s visokih 32:24 i pokazao kako dobre igre u grupnoj fazi nisu bile slučajnost. Francuzi su posebno dobro odradili drugo poluvrijeme gdje su stvorili razliku i upisali vrlo visoku pobjedu.

Teško je za očekivati da se Meškov može vratiti, Nantes igra sjajan rukomet, bolja je momčad od Bjelorusa, a to je samo potvrdio u ovom susretu.

Do pobjede su ga predvodili Espen Lie Hansen i Dominik Klein s po šest golova i Kiril Lazarov s pet dok je Jerko Matulić bio strijelac tri puta. Kod poraženih Simon Razgor postigao je pet golova.

Ono što s predviđalo, na kraju se i ostvarilo. Rhein-Neckar Löwen doputovao je s drugom momčadi u Poljsku na dvoboj protiv Kielcea, a sve zbog neizlaska EHF-a u susret jer je isti dan Löwen odrađivao i derbi Bundeslige protiv Kiela.

Kako su Nijemci procijenili, važniji im je bio susret u njemačkom prvenstvu, EHF zbog televizijskih prava nije htio pomaknuti dvoboj s Kielceom na srijedu ili četvrtak, a isti stav imala je i Bundesliga. Kiel je s druge strane svoj dvoboj protiv Szegeda odradio u srijedu.

U Löwenu su odmah upozorili EHF kako neće igrati s prvom momčadi i tako će odvaliti šamar samom natjecanju, ali EHF još jednom nije posustao, kao što nije posustao kada je Löwen u grupnoj fazi u subotu odradio susret u Bundesligi pa u nedjelju već gostovao kod Barcelone u Ligi prvaka.

U ovakvom odnosu snaga Kielce je imao šetnju, svladao je mladu momčad Löwena koja inače igra u trećoj ligi i to s rekordnih 41:17 što je najviša pobjeda u nokaut fazi i ujedno su Poljaci prva momčad koja je ove sezone otišla u Ligi prvaka preko 40 golova.

Najraspoloženiji kod pobjednika bili su Manuel Štrlek sa sedam golova te s po pet Michal Jurecki i Alex Dujšebaev. Marko Mamić dodao je jedan pogodak. Kod gostiju Rico Keller bio je strijelac pet puta.

Veliki korak prema prolazu napravio je i Flensburg koji je bio bolji u gostima od Kristianstada s 26:22. Očekivali su Nijemci tešku utakmicu i takva je i bila, ali Kristianstad nije imao snage za visok ritam kroz svih 60 minuta.

U drugom poluvremenu do izražaja je došla kvalitetnija klupa Flensburga koji je stvorio razliku i upisao pobjedu.

Hampus Wanne s osam golova predvodio je pobjednika, a pet je dodao Jim Gottfridsson. Kod poraženih Albin Lagergren zabio je šest golova.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Kiel29:22OTP Bank Pick Szeged
Barlinek Industria Kielce41:17Rhein-Neckar Löwen
Meškov Brest24:32Nantes
Kristianstad22:26Flensburg
Skjern32:25Telekom Veszprem
Montpellier28:25Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!