Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 21.03.2018, 19:00 h
Kiel
Kiel 29:22 OTP Bank Pick Szeged
OTP Bank Pick Szeged

Kiel do visoke prednosti nakon prvog susreta protiv Szegeda

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.03.2018.
Kiel do visoke prednosti nakon prvog susreta protiv Szegeda
Foto: EPA

Dvobojem između Kiela i Szegeda započela je nokaut faza Lige prvaka. Kiel je na svom parketu glatko slavio i na gostovanje u Mađarsku odnosi visoku prednost...

Za razliku od Rhein-Neckar Löwena, Kiel je dobio prihvatljiv termin za prvi susret osmine finala Lige prvaka, otvorio je ovu fazu natjecanja i to uvjerljivom 29:22 pobjedom protiv Szegeda. Slaveći ovako visokom razlikom, napravio je lijep korak prema prolazu u četvrtfinale.

Nijemci su ušli s dosta opreza u ovaj meč, ove sezone ne briljiraju niti u njemačkom prvenstvu, a niti u Ligi prvaka, ali su zato ovaj susret odradili na najbolji način, u drugom poluvremenu uspjeli su napraviti seriju 6:0 koja je prelomila susret.

Szeged je ne tako davno pokazao kako može biti jako neugodan, svladao je u Njemačkoj upravo Rhein-Neckar Löwen stoga su u Kielu vrlo ozbiljno ušli u susret, svjesni da neće imati šetnju do pobjede.

Tako je i bilo. Dugo se igralo posve ravnopravno i tek sredinom drugog dijela došlo je do značajnog odvajanja.

U prvom dijelu bilo je dosta izmjena u vodstvu, a samo jednom Kiel je došao do dva gola prednosti, poveo je s 10:8, dok je u ostatku prvog poluvremena najviša prednost na obje strane iznosila gol razlike.

Priča se promijenila u drugom dijelu. Tu je Kiel dobro krenuo i poveo s 19:16, ali Szeged se uspio vratiti, no nakratko. Nakon tih 19:19 domaćin radi već spomenuti 6:0 i osigurava pobjedu.

Do kraja susreta nijednom Szeged nije došao ispod pet golova zaostatka, imao je Kiel i maksimalnih plus osam, ali bit će na kraju itekako zadovoljan i s ovih 29:22.

Najefikasniji kod Kiela bio je Marko Vujin s osam golova, Miha Zarabec zabio je pet, a Domagoj Duvnjak jedan pogodak. Kod Szegeda Bence Banhidi postigao je pet pogodaka, a Ivan Sršen jedan kao i Marin Šego koji je pogodio preko cijelog terena.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Kiel29:22OTP Bank Pick Szeged
Barlinek Industria Kielce41:17Rhein-Neckar Löwen
Meškov Brest24:32Nantes
Kristianstad22:26Flensburg
Skjern32:25Telekom Veszprem
Montpellier28:25Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!