Rukomet

Ništa od njemačkog finala: Saint-Raphael iznenadio Magdeburg

Sportnet • subota, 19.05.2018.
Ništa od njemačkog finala: Saint-Raphael iznenadio Magdeburg
Foto: EPA

Iako je Magdeburg vodio dvije minute prije kraja, Saint-Raphael je u neizvjesnoj završnici uspio doći do slavlja i prolaska u finale EHF kupa...

PIŠE: Jan Šneler

Uzbudljivu utakmicu imali smo prilike gledati u prvom polufinalnom susretu EHF kupa. Iako je Magdeburg domaćin završnog Final four turnira, francuski Saint-Raphael napravio je pothvat te se plasirao u finale.

Kao što se i očekuje od ovakvih susreta, početak je bio vrlo nervozan. Posebno se to odnosi na njemački sastav koji je jako loše otvorio susret. Saint-Raphael je nakon prvih deset minuta vodio 6:2. Ipak, Magdeburg se uz podršku publike vraća u utakmicu te u šest minuta postiže pet pogodaka i vodi 6:7. Iako su Francuzi prilično lako ispustili veliko vodstvo, Magdeburg se nije pretjerano odvojio.

Imali su nekoliko puta dva pogotka prednosti, no na odmor se otišlo s neriješenih 13:13. U nastavku susreta, ponovno neizvjesnost. Čas su vodili jedni, čas drugi ali je većinu vremena rezultat bio vrlo izjednačen. Ipak, prvi korak ka pobjedi radi sjajni Raphael Caucheteux koji sedam minuta do kraja dovodi Saint-Raphael u vodstvo 25:23.

Magdeburg se uspijeva vratiti i pogotkom Željka Muse izjednačiti na 26:26. Tri i pol minute do kraja, Adrien Dipanda dobio je isključenje, Marko Bezjak pogodio je minutu kasnije za 26:27 te se činilo kako Magdeburg ima veliku šansu. Ipak, minutu i pol do kraja Arthur Vigneron dovodi Saint-Raphael u egal.

Magdeburg je imao napad za ponovno vodstvo, no Daniel Pettersson nije bio precizan. Da stvar bude gora, točno 16 sekundi do kraja heroj utakmice Artsem Karalek postiže svoj prvi gol na utakmici, no zasigurno najvažniji i dovodi svoju momčad u vodstvo 28:27. Magdeburg je tražio minutu odmora, pokušao je ponovno Pettersson, no gola nije bilo i Francuzi odlaze u finale.

Iako je većina odigrala sjajno, apsolutno najbolji igrač susreta bio je Caucheteux s čak 12 pogodaka iz 14 pokušaja. Kod Magdeburga, Matthias Musche postigao je sedam, dok je hrvatski pivot Musa dodao tri pogotka odigravši prilično dobar susret.

Saint-Raphael očekuje pobjednika susreta između Göppingena i Füchse Berlina, dok će sutra, prije finala, Magdeburg nastojati izboriti treće mjesto protiv poraženih.

EHF kup, polufinale:
Saint-Raphael - Magdeburg 28:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!