Košarka

VIDEO: Rekordni Curry napunio koš Cavaliersa i odveo Warriorse do 2-0

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.06.2018.
VIDEO: Rekordni Curry napunio koš Cavaliersa i odveo Warriorse do 2-0
Foto: EPA

Golden State Warriorsi upisali su i drugu pobjedu u finalnoj seriji te nose 2-0 u Cleveland. Briljirao je Stephen Curry koji je postavio rekord po broju ubačenih trica u jednoj finalnoj utakmici...

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 122:103 (2-0)

Golden State Warriorsi došli su i do druge pobjede u finalnoj seriji protiv Cleveland Cavaliersa. Nakon drame u prvoj utakmici u kojoj su Cavsi propustili veliku priliku, u drugoj utakmici Warriorsi su u potpunosti imali stvari pod kontrolom te su glatko slavili.

Stephen Curry bio je vrlo raspoložen, ubacio je rekordnih devet trica u finalu lige i imao odgovor na svaki pokušaj Cavsa za povratak u utakmicu.

Za razliku od prve utakmice Cavsi su imali više problema u napadu, James je bio bolje čuvan, a bilo je razdoblja u kojima je Cleveland izgledao prilično neorganizirano i bezidejno u napadu ne pronalazeći pravo rješenje za obranu Warriorsa.

Od početka susreta vidjelo se da Warriorsi žele izbjeći dramu iz prve utakmice, uglavnom su sve imali pod kontrolom i vrlo rijetko Cavsi su uspjeli zaprijetiti. Kada god se to i dogodilo te se Cleveland približio, uslijedio je težak ubačaj izvana, podizanje atmosfere u dvorani i novo odvajanje Golden Statea.

Curry je tu prednjačio, ubacivao je teške šuteve preko igrača, pogađao iz nemogućih pozicija, jednostavno to je bila njegova večer. Svaki njegov ubačaj bio je velik i vrlo važan, a oni sredinom posljednje dionice prelomili su dvoboj u potpunosti i riješili pitanje pobjednika.

"On je igrač koji uzima velike šuteve i pogađa ih. Uzima teške šuteve i pogađa ih", kratko je poručio Draymond Green.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta ravnopravnu igru u prvoj dionici i probleme Cavsa u drugoj. Obrana Warriorsa tu je odradila sjajan posao, bila je agresivna, Cavaliersi nisu imali igrača koji je imao ideju kako probiti tu obranu i tu su se Warriorsi odvojili na dvoznamenkastu prednost.

Nakon što su na odmoru imali 59:46, Warriorsi su u trećoj dionici pokušavali prvenstveno zadržati razliku. U nekoliko navrata Cavsi su se spustili na pet poena zaostatka, ali onda je domaćin u zadnjoj dionici potpuno pobjegao i riješio pitanje pobjednika.

"Vrlo su jaki. Sve počinje s All-Star četvorkom, ali koga god stave na parket, opasni su i ritam im ne pada neovisno tko je na terenu", poručio je James.

Curry je susret završio s 33 poena (9/17 trica), osam asistencija i sedam skokova, a Kevin Durant dodao je 26 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Kod Cavsa James je završio s 29 poena, 13 asistencija i pet skokova, a Kevin Love dodao je 22 poena i deset skokova. Priliku je na kraju dobio i Ante Žižić te za tri minute ubacio dva poena (1/1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!