Tenis

Schwartzman lakoćom do četvrtfinala, kraj za Fernanda Verdasca

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.07.2018.
Schwartzman lakoćom do četvrtfinala, kraj za Fernanda Verdasca
Foto: EPA

Osmi nositelj turnira u Hamburgu, Fernando Verdasco, nije uspio dohvatiti prolaz u četvrtfinale. Zato je tamo projurio Diego Sebastian Schwartzman glatkom pobjedom protiv domaćeg kvalifikanta...

U četvrtfinale turnira u Hamburgu prošao je Slovak Jozef Kovalik koji je bez problema svladao mladog Nijemca Rudolfa Mollekera. Kovalik je slavio za manje od sat vremena i tako došao do jednog od svojih boljih rezultata ove godine. Za ulazak u glavni ždrijeb morao je igrati kvalifikacije te je spojio već četiri pobjede na ovom turniru.

U najzanimljivijem dvoboju dana na papiru, Leonardo Mayer je lakše od očekivanja svladao Gaela Monfilsa. Argentinac je dobio prvi set lakoćom sa 6:1 da bi u drugom Monfils zaigrao bolje i bio ravnopravniji, ali Mayer je ipak imao sve pod kontrolom i sa 7:5 prošao je dalje.

Neočekivan poraz upisao je Fernando Verdasco protiv mladog Brazilca Thiaga Monteira. Verdasco je uzeo prvi set, ali dosta je pao u nastavku meča i za to je kažnjen. Prošlog tjedna dogurao je do polufinala u Bastadu, a ovdje je ispao od lucky losera.

Rutinski prolaz upisao je Diego Sebastian Schwartzman koji je s glatkih 6:2, 6:2 svladao Daniela Masura. Masur je na startu iznenadio Maximiliana Marterera, ali ovdje nije imao šanse, Argentinac je bio prejak.

Hamburg, drugo kolo:
Jozef Kovalik (Slovačka) - Rudolf Molleker (Njemačka) 6:4, 6:0
Leonardo Mayer (Argentina) - Gael Monfils (Francuska) 6:1, 7:5
Thiago Monteiro (Brazil) - Fernando Verdasco (Španjolska, 8) 3:6, 6:2, 7:5
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 2) - Daniel Masur (Njemačka) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!