Tenis

Rybarikova se oprostila od turnira, Pavljučenkova u dva seta bolja od Kuzmove

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.10.2018.
Rybarikova se oprostila od turnira, Pavljučenkova u dva seta bolja od Kuzmove
Foto: EPA

Odigrana su prva dva meča prvog kola na WTA turniru u Linzu gdje je svoj nastup zaključila sedma nositeljica Magdalena Rybarikova koju je porazila Alison Van Uytvanck. Do pobjede je stigla šesta nositeljica Anastasia Pavljučenkova koja je bila bolja od Viktorije Kuzmove...

Krenulo je i prvo kolo WTA turnira u Linzu gdje je do pobjede stigla Anastasia Pavljučenkova koja je s dva puta po 7:5 bila bolja od Slovakinje Viktorije Kuzmove. Meč je trajao sat i 38 minuta.

Ruska tenisačica dobro je otvorila meč i s dvostrukim breakom stigla do vodstva od 4:1. Ipak, Kuzmova se uspijeva vratiti na 5:5, a pritom je spasila i dvije set lopte. Ipak, u sljedećem gemu ponovno je ispustila servis, a Pavljučenkova novu priliku nije propustila.

U drugom setu Ruskinja je krenula s vodstvo od 2:0, a slovačka tenisačica uspijeva nadoknaditi zaostatak i doći do poravnanja na 4:4. Međutim, ponovno je pri rezultatu 5:5 ispustila servis, a nakon toga upisala i poraz.

Poraz u prvom kolu upisala je još jedna slovačka tenisačica, Magdalena Rybarikova, koja je sa 6:3, 6:4, izgubila od Alison Van Uytvanck. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda belgijske igračice.

U prvom setu vidjeli smo tri breaka, od čega su dva otišla na stranu Van Uytvanck koja je, nakon što je povela s 5:3, zaključila set prvom set loptom. U drugom setu jedan break bio je i više nego dovoljan belgijskoj tenisačici za privesti meč prema kraju.

WTA Linz, 1. kolo:
Anastasia Pavljučenkova (6) - Viktoria Kuzmova 7:5, 7:5
Alison Van Uytvanck - Magdalena Rybarikova (7) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!