Košarka

VIDEO: Bogdanović održava visoku formu, Hezonja opet u petorci, Nuggetsi razbili Lakerse

Branimir Korać • srijeda, 28.11.2018.
VIDEO: Bogdanović održava visoku formu, Hezonja opet u petorci, Nuggetsi razbili Lakerse
Foto: EPA

Noćas je odigrano pet utakmica NBA lige, a najbolji učinak od hrvatskih košarkaša ponovno je ostvario Bojan Bogdanović. Minutažu su dobili i Mario Hezonja i Ivica Zubac, ali bez velikog učinka...

Bojan Bogdanović ponovno je bio jeda od ključnih igrača Pacersa u pobjedi protiv Phoenix Sunsa 109:104. Svega 30 sekundi prije kraja susreta Bogdanović je ubacio tricu s kojom je vratio Indianu u vodstvo, nakon toga Booker je promašio, a onda je Myles Turner zaključio priču.

Bogdanović je na parketu proveo 24 minute i ubacio 15 poena (3/9 za dva, 2/3 za tri, 3/5 slobodna) uz pet skokova, nije imao ogromnu minutažu, ali je svejedno u tom razdoblju što je igrao odradio odličan posao.

Inače kod Pacersa najefikasniji s po 21 poenom bili su igrači s klupe Domantas Sabonis (16 skokova) i Doug McDermott (5/7 trica). Myles Turner dodao je 16 poena i 13 skokova, a Darren Collison 11 poena i 11 asistencija.

Dragan Bender preskočio je još jednu utakmicu kod Sunsa i odgledao je s klupe. TJ Warren bio je najefikasniji s 25 poena i sedam skokova, Devin Booker dodao je 20 poena i osam asistencija, a Deandre Ayton 18 poena i 12 skokova.

Mario Hezonja još jednom je krenuo u početnoj petorci New York Knicksa i dobio je 16 minuta. Za to vrijeme nije potrošio puno lopti i upisao je pet poena (1/3 za tri, 2/2 slobodna), nije imao previše lopti, a kada ju je imao u rukama, nije posebno forsirao.

Knicksi nisu dopustili Pistonsima neko veliko odvajanje, bili su im za petama, ali više od nekog pistojnog poraza nisu uspjeli ostvariti. Detroit je nastavio pobjeđivati one koji imaju lošiji omjer, došao je do treće pobjede u nizu i tako izvršava ono što se od njega očekuje.

Ovdje su posebno raspoloženi bili Blake Griffin s 30 poena i pet asistencija, po 21 poen ubacili su Reggie Jackson i Stanley Johnson, a Andre Drummond uhvatio je 14 skokova. Kod Knicksa Allonzo Trier završio je s 24 poena, deset skokova i sedam asistencija, Tim Hardaway dodao je 19 poena i šest skokova, a Enes Kanter 16 poena i 14 skokova.

Vrlo težak poraz upisali su Los Angeles Lakersi koji su gostovali kod Denver Nuggetsa i izgubili 117:85. U drugom poluvremenu Lakersi su se potpuno raspali i ušli u ogroman zaostatak, a Nuggetsi su s ovih 32 poena razlike došli do svoje najviše pobjede ikad protiv Lakersa. Dosadašnji rekord iznosio je 29 poena i to još iz 1993. godine.

Bila je to potpuna dominacija Nuggetsa koji su sjajnom obranom natjerali goste na teške šuteve i tako su samo povećavali razliku. Na ruku Los Angelesu nije išla niti činjenica da je Lonzo Ball drugo poluvrijeme odgledao s klupe zbog lakše ozljede.

Po 20 poena kod Nuggetsa upisali su Paul Millsap (11 skokova), Jamal Murray i Malik Beasley. Mason Plumlee dodao je deset poena i deset skokova. Kod poraženih Kyle Kuzma ubacio je 21 poen, a po 14 su dodali LeBron James (sedam skokova) i Brandon Ingram. Ivica Zubac za sedam minuta ostao je bez poena (0/2 iz igre) uz dva skoka.

Toronto je odličnom završnicom susreta u gostima slavio protiv Memphisa sa 122:114. Grizzliesi su imali prednost uoči završnice, ali gosti su svoje najbolje razdoblje igre imali u zadnjih 12 minuta kada su došli do preokreta i glatke pobjede.

Kyle Lowry ubacio je 24 poena uz šest asistencija, Fred VanVleet dodao je 18 poena, a Kawhi Leonard 17 poena, deset skokova i pet asistencija. Kod domaćina Marc Gasol je ubatoč ozljedi gležnja susret završio s 27 poena dok je Mike Conley dodao 20 poena, šest asistencija i pet skokova.

Iznenadili su Hawksi koji su u gostima bili bolji od Miamija 115:13. Heat ima problema s izostancima, ali Atlanta je jedna od najlošijih momčadi lige što se nije vidjelo u ovom dvoboju.

Imala je tijekom drugog poluvremena i 19 poena prednosti, sve je to prosula, ali potpuno otvorena trica nije ušla Joshu Richardsonu na samom kraju i heat nije uspio "ukrasti" pobjedu.

18 poena kod pobjednika upisao je Taurean Prince (pet skokova), a 17 poena, deset asistencija i pet skokova ubilježio je Trae Young. Kod poraženih Richardson je završio s 22 poena, osam skokova i pet osvojenih lopti, Dwyane Wade dodao je 18 poena, a Hassan Whiteside 11 poena i deset skokova.

NBA:
Detroit Pistons - New York Knicks 115:108
Miami Heat - Atlanta Hawks 113:115
Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 114:122
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 117:85
Phoenix Suns - Indiana Pacers 104:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!