Nogomet

Jurčević: "Hrvatska je zaslužila pobjedu, ali sam nesretan što smo izgubili jer smo mogli uzeti bod"

Jan Šneler • četvrtak, 21.03.2019.
Jurčević: "Hrvatska je zaslužila pobjedu, ali sam nesretan što smo izgubili jer smo mogli uzeti bod"
Foto: Pixsell

Odlično je Nikola Jurčević postavio igru Azerbajdžana i Hrvatska je imala težak posao. Iako su Vatreni bili kvalitetniji protivnik, izbornik Azerbajdžana može biti zadovoljan s odigranih 90 minuta…

Mnogi nisu davali Azerbajdžanu velike šanse protiv Hrvatske, no momčad koju vodi izbornik Nikola Jurčević pokazala se kao iznimno tvrd orah. Gosti su bili jako čvrsti u obrani, a u nekoliko navrata su iznimno opasno zaprijetili iz kontranapada. Uostalom, nakon jednog takvog kontranapada, Azerbajdžan je i došao u vodstvo. Izbornik Jurčević ipak ne dvoji koja momčad je bila bolja u današnjem susretu.

“Hrvatska je zaslužila pobjedu, ali sam nesretan što smo izgubili jer smo mogli uzeti bod. Igrali smo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu i mislim da su moji igrači dali sve od sebe. Imali smo neke šanse za 2:2, ali još jednom ponavljam kako je Hrvatska najbolja momčad u skupini. Nama je ova utakmica važna za motivaciju jer u lipnju vjerujemo da na svom terenu možemo doći do bodova“, rekao je na konferenciji za novinare Jurčević.

Gosti su doista pokazali vrlo požrtvovnu igru. Jasno, pitanje je koliko bi Jurčević bio sretan s igrom da je Hrvatska zabila sve što je mogla. Niti Jurčević nije skrivao kako je Hrvatska dominirala svih 90 minuta, ali jasno je da nakon ovakvog rezultata, ostaje mali žal za remijem.

“Očekivao sam da ćemo pružiti dobar otpor. Hrvatska je dominirala i stvarala šanse, ali uz malo sportske sreće mogli smo napraviti iznenađenje. Hrvatska je ipak četvrta na svijetu i viceprvaci su iz Rusije, a mi smo na 100. mjestu FIFA ljestvice. Možda bi naše šanse bile veće da smo izdržali s vodstvom do poluvremena“, dodao je Jurčević.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!