Košarka

Rocketsi ponovno bez pobjede u Oaklandu, Warriorsi još jednom obranili domaći teren

Petar Jenjić • srijeda, 01.05.2019.
Rocketsi ponovno bez pobjede u Oaklandu, Warriorsi još jednom obranili domaći teren
Foto: EPA

Golden State Warriorsi poveli su s 2-0 u polufinalu Zapada nakon što su i u drugom susretu protiv Houston Rocketsa stigli do pobjede. Noćas su slavili sa 115:109...

I druga utakmica u Oaklandu otišla je na stranu domaćina. Golden State Warriorsi pred domaćim su navijačima stigli do vodstva od 2-0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Houston Rocketsa koje su noćas svladali rezultatom 115:109.

Nijednom tijekom susreta Houston se nije našao u vodstvo, a Warriorsi su imali i 15 koševa viška tijekom susreta. Prvo je poluvrijeme branitelj naslova zaključio s devet koševa viška (58:49) nakon prilično izjednačene druge četvrtine (29:29).

Krajem treće četvrtine James Harden je smanjio zaostatak na 82:75, a u jednom trenutku tijekom posljednje dionice zabio sedam uzastopnih koševa te tako doveo Rocketse na minus tri (92:89). Međutim, Warriorsi se vraćaju na dvoznamenkastu razliku (100:90). Iako su uspjeli ostati u egalu do kraja, gosti nisu uspjeli okrenuti rezultat.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Kevin Durant koji je susret zaključio s 29 poena i pet skokova. Klay Thompson priključio se s 21 poenom i pet skokova, a Steph Curry dodao je 20 koševa i pet skokova.

Iako je u borbi za loptom s Draymondom Greenom dobio udarac u oči tijekom prve četvrtine, James Harden predvodio je Rocketse s 29 poena i sedam skokova. Chris Paul dodao je 18 koševa, sedam skokova i šest asistencija, a Eric Gordon 15 poena.

NBA, doigravanje:
Golden State Warriors - Houston Rockets 115:109 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!