Košarka

Univerzijada: Hrvatska u tijesnoj utakmici do pobjede protiv Italije

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 10.07.2019.
Univerzijada: Hrvatska u tijesnoj utakmici do pobjede protiv Italije
Foto: FaH

Reprezentacija Hrvatske na Univerzijadi u Napulju uspjela je svladati domaćina Italiju 77:70 te time otići u borbu za 9. mjesto protiv reprezentacije Finske koja je pak pobijedila Češku...

Izabranici Vladimira Anzulovića slavili su sa 77:70 (17-13, 18-19, 23-18, 19-20). Susret s Finskom je na rasporedu sutra, 11. srpnja, s početkom u 13:00 sati.

Hrvatska je do sada pobijedila Rusiju, zatim u zadnjim minutama utakmice izgubila od Latvije te dan kasnije od Argentine što ju je svrstalo u borbu za plasman od 9. do 16. mjesta. Potom su hrvatski košarkaši studenti svladali Meksiko i Italiju.

Hrvatska je bila u manjem vodstvu tijekom čitavog susreta, no nedovoljno za opuštanje u ijednom trenutku. Koncentracija i ritam su se održali do kraja utakmice i domaćin je poslan u borbu za tek 11. mjesto.

Reprezentaciju je u borbi s Italijom predvodio Mateo Čolak s 20 poena, tri asistencije i dva skoka. David Škara je dodao 13 poena, osam skokova i četiri asistencije. Dvoznamenkasti su bili i Ivan Vučić (12 poena, tri skoka, dvije asistencije) i Ivan Kučan (deset poena, tri skoka, pet asistencija).

Kod Talijana najbolji je bio Federico Mussini s 27 poena.

HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!