Nogomet

Mitrović s Club Bruggeom do pobjede, Ajax razočarao na Cipru

Mihaela Bradovski • utorak, 20.08.2019.
Mitrović s Club Bruggeom do pobjede, Ajax razočarao na Cipru
Foto: EPA

Odigrana su prva tri susreta play-offa Lige prvaka, a pobjede su pripale gostima u dva susreta dok je jedan susret okončan bez pogodaka.

Club Brugge odnosi prednost na svoj travnjak protiv LASK-a. Austrijanci su u Linzu poraženi s 1:0, jedini pogodak pao je iz kaznenog udarca u desetoj minuti na koji su domaćini imali dosta prigovora.Razlog je zaleđe koje je prethodilo prekršaju u 16 metara.

Gosti se nisu bunili, uzeli su što je ponuđeno i preko Hansa Vanakena s 11 metara došli su do pogotka. Vanaken je tako nastavio sa sjajnim početkom sezone te mu je ovo već peti ovosezonski gol gledajući sva natjecanja.

U redovima Club Bruggea Matej Mitrović s obzirom na stanku koju je imao i da tek hvata formu, odigrao je dobru utakmicu.

Slavia Prag također nosi pobjedu s gostovanja i to 1:0 kod Cluja. Zasluženo slavlje Čeha koji su bili bolji protivnik i Cluj će morati puno bolje u uzvratu. Ne treba ga otpisati jer je u gostima već osigurao prolaz protiv Celtica.

Ovdje je Slavia povela krasnim golom Masopusta, Stanciu je ubacio iz kornera na 18 metara, a Masopust odmah pogodio za vodstvo.

Kasnije se Cluj mogao vratiti, imao je i kazneni udarac, ali igrač koji ga je i izborio, Billel Omrani, pucao je dosta loše i Kolar je obranio.

Ajax nije briljirao na Cipru i morao se zadovoljiti susretom bez golova. Domaći Apoel odigrao je dobru utakmicu, a od 68. minute igrao je i Antonio Jakoliš

Imali su prilika i jedni i drugi, Apoel čak i nešto više nego što se očekivalo da će ih Ajax dopustiti, a hendikep za goste je što će u uzvratu igrati bez Mazraouija koji je zaradio dva žuta kartona.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

LASK 0:1Club Brugge
CFR Cluj0:1Slavia Prag
APOEL0:0Ajax
Dinamo2:0Rosenborg
Olympiakos4:0Krasnodar
Young Boys2:2Crvena zvezda
Crvena zvezda1:1Young Boys
Rosenborg1:1Dinamo
Krasnodar1:2Olympiakos
Ajax2:0APOEL
Club Brugge2:1LASK
Slavia Prag1:0CFR Cluj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!