Nogomet

Kako su igrali: Olmo i Oršić sjajni, Moro dirigirao sredinom terena

Jan Šneler • utorak, 22.10.2019.
Kako su igrali: Olmo i Oršić sjajni, Moro dirigirao sredinom terena
Foto: FaH

Nakon sjajne partije u Harkivu gdje su protiv opasnog Šahtara odigrali neriješeno (2:2), igrači Dinama još uvijek imaju velike šanse za plasman u osminu finala Lige prvaka. U današnjem susretu najbolji pojedinci bili su Dani Olmo i Mislav Oršić, ali valja istaknuti i vrlo zrelu predstavu Nikole More…

Dominik Livaković - Nije imao previše posla. Šahtar je uputio svega par udaraca u okvir. Za pogotke nije kriv. Još jedna njegova solidna partija.

Marin Leovac - Imao defenzivno puno manje posla od Stojanovića i može se reći da je ta strana bolje funkcionirala. Što se tiče napadačkog učinka, solidno odradio. Mogao zabiti kod jednog silovitog udarca.

Dino Perić - Nije imao lagan posao, kao sva trojica stopera, ali pravovremen u skoku, dobar u izlazu na šutere. Činjenica da Šahtar nije previše iskreirao mora nešto značiti.

Emir Dilaver - Najbolji od sva tri stopera. Čvrst u duelu, iako je imao žuti karton, vrlo dobro se kretao, nekoliko puta spasio opasne situacije. Sjajna partija budućeg bosanskohercegovačkog stopera.

Kevin Theophile-Catherine - Igrao na poziciji na kojoj ga nismo često gledali, često ispratio igrača gotovo do suparničkog šesnaesterca. Sjajan posao odradio, puno pretrčao, a nerijetko i presjekao dodavanje iz kojeg je Dinamo pokušao kreirati opasnost.

Petar Stojanović - Dobio je žuti karton već u sedmoj minuti i to ga je sigurno stajalo čvrstine i koncentracije. Ne može mu se poreći da se trudio i da je dao svoj doprinos napadu, ali u defenzivi najslabija karika. Direktan krivac za drugi gol Šahtara, još nekoliko puta gubio lopte u opasnoj zoni.

Mislav Oršić - Uz Olma i Moru najbolji pojedinac Dinama. Sjajnu akciju je imao za koju je prava šteta da nije realizirao. Asistirao za prvi pogodak, siguran izvođač penala, nema se što puno zamjeriti Oršiću koji igra na visokoj razini.

Nikola Moro - Mnogi su sumnjali u Moru i njegove kvalitete, govorili da se neće moći nositi s igračima u Ligi prvaka. E pa danas je Moro odigrao sjajnu utakmicu. Kontrolirao je sredinu terena, borio se za svaku loptu i apsolutno zaslužio povjerenje trenera Bjelice.

Arijan Ademi - Kapetanski odigrao, malo slabije od More, ali još uvijek je to bila dobra predstava. Nažalost, ozlijedio se i morao izaći u 68. minuti. Nadajmo se da će biti spreman za četvrto kolo jer je jako važan kotačić u Dinamovoj momčadi.

Dani Olmo - Najbolji igrač Dinama večeras. Postigao pogodak, podijelio još niz lopti, mogao zabiti i pobjednički gol na samom kraju susreta. Jako dobra igra najskupljeg Dinamovog igrača i iz svakog poteza moglo se vidjeti koliko je igrača navlačio kako bi otvorio prostor suigračima.

Mario Gavranović - Fizički nije dominantan kao Petković pa ga je s te strane teško ocijeniti, ali Gavranović je sjajan tehničar i vrlo opasan u šesnaestercu i oko njega. Uostalom, izborio je kazneni udarac zbog čega se nažalost i ozlijedio.

Bruno Petković - Ušao u 62. minuti umjesto Gavranovića. Uspio zadržati neke lopte upućene prema njemu, ali nije imao dovoljno prostora za nešto više.

Amer Gojak - Ušao umjesto Ademija. Pokrio njegovu poziciju, pristojan nastup za posljednjih 20 minuta.

Luka Ivanušec - Premalo igrao za ocjenu

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!