Nogomet

Lovren spasio Liverpool, Barcelona osigurala prolaz dalje

Jan Šneler • srijeda, 27.11.2019.
Lovren spasio Liverpool, Barcelona osigurala prolaz dalje
Foto: EPA

Odigrani su susreti petog kola u skupinama E i F Lige prvaka, a uzbuđenja nas očekuju u posljednjem kolu jer su još tri mjesta koja vode u nokaut fazu potpuno otvorena…

Niti nakon petog kola nemamo potpuno jasnu situaciju u skupinama E i F Lige prvaka. U skupini E, jasno je kako Genk ispada iz Europe, ali za dva mjesta u nokaut fazi borit će se Liverpool, Napoli i Salzburg. Upravo je prvake Europe večeras pogotkom spasio Dejan Lovren i tako spriječio poraz od Napolija. Što se tiče grupe F, Barcelona je osigurala prolaz i prvo mjesto, dok će za drugo mjesto u Ligi prvaka konkurirati Inter ili Borussia Dortmund.

Početak susreta nije bio idealan za Liverpool. Iako su Redsi imali kontrolu nad posjedom lopte, Napoli je dobro zatvorio sve prilaze golu i iz jedine kontre došao do pogotka. Na sredini igrališta nakon duela je ostao ležati Virgil Van Dijk, Dries Mertens je ostao nečuvan te je iskosa sjajno pogodio u malu mrežicu pored nemoćnog Alissona. Sudac Carlos Del Cerro dugo se konzultirao sa sucima iz VAR sobe, ali je nakon dugog vijećanja pokazao na centar igrališta.

Domaći su nastavili s pritiskom, ali je on bio prilično jalov. Puno kružnih dodavanja, prespora igra i Napoli je bez problema otklanjao opasnost. Izdvojimo tek priliku Jamesa Milnera iz sudačke nadoknade, kada je vrlo silovito tukao, ali Alex Meret odlično reagirao. U nastavku susreta, dvije odlične šanse imao je Roberto Firmino. Prvo je u 55. minuti ubacio Jordan Henderson, Meret slabo reagirao, a Firminov udarac s crte spašava Kalidou Koulibaly. Nekoliko minuta kasnije, Alex Oxlade-Chamberlain lijepo mu je centrirao, ali udarac glavom Brazilca odlazi pored gola.

Napoli se odlučio isključivo braniti u nastavku i kazna za takvu kukavičku igru morala je doći. U 65. minuti korner je izveo Milner, a najviši u skoku bio je Lovren koji sjajno odmjerenim udarcem glavom pogađa za 1:1. Liverpool je nastavljao s napadima, tražio svoju šansu, ali do pobjede nisu stigli. Napoli je pragmatičnom igrom i defenzivom uspio zaustaviti Redse koji će u posljednjem kolu morati barem remizirati protiv Salzburga za prolaz u nokaut fazu.

Lovren je odigrao svih 90 minuta, bio jedan od najboljih pojedinaca u momčadi, a možemo komotno reći i igrač utakmice. Sjajno je reagirao u obrani, postigao odličan pogodak i definitivno se potvrdio kao prvotimac Liverpoola.

Salzburg je na gostovanju kod Genka imao prilično lagan posao. Belgijci su uvjerljivo najslabija momčad u ovoj skupini te bi sve osim pobjede austrijskog sastava bilo iznenađenje. Od početka susreta bolje su igrali gosti, no tek krajem prvog dijela uspjeli su probiti obranu Genka. U 43. minuti Patson Daka lijepo se snašao u šesnaestercu i doveo Salzburg u vodstvo, a dvije minute kasnije Takumi Minamino povećava vodstvo gostiju.

U nastavku smo mogli vidjeti bolju igru Genka, imali su domaći i stativu u 63. minuti, ali zaostatak nisu uspjeli smanjiti. U 69. minuti, Hee-Chan Hwang lijepo poentira za 0:3 i potvrdu pobjede Salzburga. Do kraja smo vidjeli još dva pogotka, po jedan sa svake strane. Mbwana Samata je spretno zabio za 1:3, da bi Erling Braut Haaland zabio svoj osmi gol ove sezone i postavio konačnih 1:4.

Rezultati by SofaScore

Barcelona je nastojala u današnjem susretu protiv Borussije Dortmund doći do slavlja i potvrde prvog mjesta u skupini. Katalonci su u tome uspjeli i večeras bili daleko bolji od gostiju iz Dortmunda. Početak susreta bio je uzbudljiv, gosti su uspjeli dva puta zaprijetiti preko Nice Schulza, ali rezultat se nije mijenjao. Barcelona je ipak nakon malo više od pola sata uspjela sve riješiti u svoju korist.

Prvo je u 29. minuti Lionel Messi sjajno uposlio Luisa Suareza, da bi par minuta kasnije Argentinac sam završio akciju i donio Barceloni povećanje vodstva. U nastavku susreta, prijete i jedni i drugi, no Borussia ne uspijeva doći do pogotka. S druge strane, Barcelona koristi jako dobro prilike, a Messi sjajno razigrava svoje suigrače. U 67. minuti uposlio je Antoionea Griezmanna koji pogađa za 3:0.

Mogao se Messi još jednom upisati u strijelce, ali u 75. minuti njegov odličan udarac iz slobodnjaka pogodio je okvir gola. Borussia je ipak zaslužila počasni pogodak i do njega je stigla u 77. minuti kada je Jadon Sancho pogodio za konačnih 3:1.

Ivan Rakitić počeo je susret, igrao dobro sve do 78. minutie kada ga je zamijenio Arturo Vidal.

Slavia Prag nije uspjela napraviti iznenađenje i ponovno remizirati s Interom. Ponovno su Česi pokazali znakove dobre igre, ali Inter je ipak u ključnim trenucima bio bolji. Nakon samo par minuta igre, Slavia je mogla doći do vodstva, ali udarac Josefa Husbauera otišao je malo pored gola. Uzvatio je vrlo brzo Lautaro Martinez, ali i njegov pokušaj nije bio dovoljno precizan.

Ipak, u 19. minuti Martinez uspijeva pogoditi i dovesti Inter u rano vodstvo. Domaće primljeni pogodak nije uzdrmao te su nastavili s vrlo opasnim napadima. Dosta prilika zaredali su pred golom Samira Handanovića, ali do pogotka nisu uspjeli doći. No onda, malo prije kraja prvog dijela vidjeli smo nešto što je rijetkost. Inter je uspio doći do drugog gola, poentirao je Romelu Lukaku, ali sudac je pokazao na VAR.

Ipak, nije se radilo o pregledu gola Intera, već o situaciji iz šesnaesterca talijanske momčadi u kojoj je srušen igrač Slavije. Pogodak Intera je poništen, jedanaesterac je dobila Slavia koji je precizno realizirao Tomaš Souček. U nastavku susreta, uzbuđenja nije nedostajalo. Burno je bilo sredinom drugog dijela. Prvo je Handanović odlično obranio udarac Lukasa Masopusta, da bi kasnije Romelu Lukaku i Marcelo Brozović pogađali okvir vrata.

Masopust je u 73. minuti ponovno došao do izgledne šanse, no još jednom vratar Intera spašava svoju momčad. U posljednjih desetak minuta ušlo se s izjednačenim ishodom, ali gosti su ipak završnicu odradili na odličan način. Prvo je u 81. minuti Lukaku donio vodstvo Interu, da bi par minuta kasnije Martinez potvrdio pobjedu. Dodajmo kako je Brozović odigrao solidno svih 90 minuta za milansku momčad.

Rezultati by SofaScore

Liga prvaka, 5. kolo:
Liverpool – Napoli 1:1
Genk – Salzburg 1:4
Barcelona – Borussia Dortmund 3:1
Slavia Prag – Inter 1:3

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Liverpool1:1Napoli
Genk1:4Salzburg
1Liverpool 613:8+513
2Napoli 611:4+712
3Salzburg 616:13+37
4Genk 65:20-151

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!