Košarka

Škifić dvoznamenkast u pobjedi St. Chamonda, Ukić skroman u slavlju Antibesa

Matej Kačan • utorak, 04.02.2020.
Škifić dvoznamenkast u pobjedi St. Chamonda, Ukić skroman u slavlju Antibesa
Foto: Martina Japundžić

U Francuskoj se igralo 18. kolo druge košarkaške LNB Pro B lige, a na dva terena su hrvatski košarkaši upisali pobjede. Jure Škifić bio je dobar za svoj St. Chamond, dok je Roko Ukić odigrao nešto slabije u slavlju svog Antibesa...

St. Chamond se bori za doigravanje u LNB Pro B ligi, a shodno tome postoje i ambicije za promociju u elitni razred francuske košarke. Drugi krug su zato košarkaši iz francuskih Alpi otvorili pobjedom protiv Poitiersa koji nije bio težak zalogaj pošto leži na posljednjem mjestu s tek dvije pobjede u 18 susreta.

Odmah u startu su gosti napravili 15 razlike koji su stajali na koncu prve dionice i 26:11, a rezultat se nije pretjerano mijenjao kroz narednih 30 minuta pa je i na koncu stajalo istih 15 razlike s rezultatom 78:63 za četvrtu momčad tablice koja je skočila na 11-7 omjer.

Trojica igrača kod St. Chamonda su postigla po 14 poena, a jedan od njih je i Jure Škifić. Zadarski krilni igrač je za dvicu gađao 2/3, dok je iza linije trice bio polovičan s dvije od četiri, a slobodna bacanja je pogodio sa stopostotnih 4/4. Tome je dodao i šest poena.

Nakon slabog starta u sezonu je korak uhvatio i Antibes koji je do 10-8 omjera došao uvjerljivim slavljem kod kuće protiv Aix Mauriennea. Završilo je 91:71, a ključne su bile druga i treća četvrtina u kojima su gosti ubacili tek 34 poena uz 51 domaći.

19 poena je kod pobjednika ubacio Morency, dok je nešto skromniji bio Roko Ukić hrvatski reprezentativni razigravač je za 17 minuta ubacio šest poena (1/2 za dva, 1/3 za tri i 1/1 slobodna bacanja) uz skok i asistenciju.

LNB Pro B, 18. kolo:
Poitiers - St. Chamond 63:78
Antibes - Aix Maurienne 91:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!