Košarka

Kreće završnica Kupa Krešimira Ćosića: 'To je nešto za što svi radimo'

Petar Jenjić • utorak, 11.02.2020.
Kreće završnica Kupa Krešimira Ćosića: 'To je nešto za što svi radimo'
Foto: Pixsell

U srijedu počinje završnica Kupa Krešimira Ćosića, a na press konferenciji prvo je svim momčadima sreću poželio predsjednik Saveza Stojko Vranković. Trener Zadra Danijel Jusup prisjetio se i kako je ranije s momčadi osvojio dva naslova u ovom natjecanju...

Pred nama je završnica Kupa Krešimira Ćosića u Zadru, a osam ekipa borit će se za trofej najbolje. Prvi je riječ dobio predsjednik HKS-a Stojko Vranković koji je istaknuo da želi da bude košarkaška fešta sljedećih nekoliko dana.

"Čast mi je što mogu u ime Saveza najaviti završnicu Kupa, ovdje u Krešinoj dvorani i Krešinom gradu. Želja nam je da bude ovdje fešta sljedećih nekoliko dana. Svim momčadima želim dobru igru i navijanje u duhu fair-playa. Nadam se da ćemo uživati u košarci."

Trener Zadra Danijel Jusup već ima dva Kupa sa Zadrom, a sada želi uzeti još jedan.

"Trofej je trofej, to je nešto za što svi radimo i što želimo. Svi imamo istu želju, a vidjet ćemo tko će je ostvariti. Osvojili smo taj prvi trofej 1998. godine kad se prvi put zvao Krešimir Ćosić, protiv Zagreba u Jazinama. 2003. u Splitu protiv Cibone u finalu, to su lijepa sjećanja, bilo bi dobro da se ponovi još koji put."

"Ekipe iz ABA 1 i ABA 2 lige objektivno imaju kvalitetu više u odnosu na ostale. Ovim, nominalno slabijim sastavima, poput Pule i Hermesa treba čestitati što su uspjele ući među osam. Neke momčadi koje su po meni kvalitetnije nisu tu, a dijelom i zbog rasporeda. Gorica je tu koja je uvijek nezgodna i godinama Zadru stvara probleme. Split igra dobro, ima širinu, to jest, dovoljan broj igrača da ode i do kraja, posebno otkako im se vratio Marčinković. Cibona je uvijek Cibona. Ima iskustvo osvajanja trofeja i potrebnu kvalitetu. Zadar kao domaćin isto želi što i ostali", nastavio je Jusup.

Zadar će u srijedu od 20:30 sati igrati derbi protiv Sonik Puntamike.

"Zadru je uvijek teško igrati protiv Sonik Puntamike, to je tradicija. Ove sezone vodili su nas 15 razlike pa smo uspjeli preokrenuti. Sonik igra jako motivirano, protiv sastava iz višeg ranga i to zato što ima u svom rosteru puno iskusnih igrača koji su igrali na ovoj višoj razini te žele dokazati da još mogu. Tu je jedan poseban motiv kod njih koji se manifestira kroz dobre igre. Imaju to iskustvo i određeni fanatizam koji ih je uvijek krasio tako da je nama jako teško igrati takve dvoboje. Imamo imperativ pobjede, a protivnik igra rasterećeno. Trebamo biti jako koncentrirani i oprezni. To je najbolje pokazala njihova utakmica koju su odigrali protiv Cibone."

Na drugoj strani stoji trener Šime Kraljević koji radi sa Sonikom jako dobar posao.

"Trebam biti zadovoljan s obzirom na to da smo prvu sezonu u elitnom rangu hrvatske košarke. Imamo solidan roster, ima iskusnijih igrača koji vode ove mlađe tako da mislim da dobro funkcioniramo, s obzirom na to da treniramo jednom dnevno. To je mali deficit jer većina ostalih trenira dva puta."

Prisjetio se Kraljević i susreta u prvom dijelu sezone.

"Tada se dogodila i promjena na klupi Zadra, Jusup je preuzeo kolo ili dva ranije te prije utakmice u Jazinama imao drugačije taktičke zamisli. Išao je pretakati iz jedne u drugu taktiku tako da smo iskoristili taj trenutak i bili konkurentni 33 minute, ali nije bilo za očekivati da ćemo izdržati do kraja. Ovo protiv Cibone u nedjelju bilo je sasvim u redu i da ponovimo to večeras bili bismo prezadovoljni. Rezultat ćemo vidjeti kako će ispasti."

Turnir kreće u srijedu, a ovo je raspored utakmica četvrtfinala:
KK Cibona – GKK Šibenka 13:00
KK Gorica – KK Hermes Analitica 15:30
KK Split – KK Pula 1981 18:00
KK Zadar – KK Sonik Puntamika 20:30

FOTO: Marko Dimic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!