Košarka

Vlade Divac više nije generalni menadžer Kingsa

Matej Kačan • subota, 15.08.2020.
Vlade Divac više nije generalni menadžer Kingsa

Niz slabih godina koje su kulminirale s lošim predstavama u NBA kampu u Orlandu su koštale posla Vladu Divca. Iako je imao važeći ugovor, legendarni srpski centar više nije odgovorni za košarkaške poteze Kingsa...

Ono što su mnogi željeli, ali ne i očekivali, dogodilo se u petak. Sacramento Kingsi su objavili kako je s pozicije generalnog menadžera ekipe odstupio Vlade Divac. Funkciju potpredsjednika košarkaških operacija će privremeno preuzeti Joe Dumars koji će voditi potragu za zamjenikom Divca.

Divac je GM bio od kolovoza 2015., a u klub je došao nešto ranije, u ožujku iste godine. Njegov mandat je obilježilo mnoštvo sumnjivih poteza i velikih ugovora koji su izazivali ljutnju navijača Kinga koji se nisu micali s dna Zapada.

Možda i najkontroverznija odluka je biranje Marvina Bagleyja ispred Luke Dončića, a Divčevi lutrijski pickovi iz 2015., 2016. i 2017. više nisu u ekipi. Za to vrijeme Kingsi nijednom nisu dohvatili 40 pobjeda i van doigravanja su već 14 godina.

Mlada momčad Kinga pod trenerom Lukeom Waltonom se podigla sa samog dna pa je ove sezone bila u borbi za doigravanje, a malo dobrih vijesti za navijače Kingsa je riješena situacija s rosterom što se tiče ugovora, a iz kluba se čuju nagađanja da je Waltonova pozicija sigurna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!