Košarka

Brett Brown metlu od Celticsa platio poslom

Matej Kačan • ponedjeljak, 24.08.2020.
Brett Brown metlu od Celticsa platio poslom

Dugogodišnji trener Philadelphia 76ersa Brett Brown je dobio otkaz nakon sedam godina provedenih na klupi Sixersa. Brownu je presudila metla od strane Boston Celticsa...

Završila je jedna era u povijesti Philadelphia 76ersa. Čovjek koji je bio dio kluba kad se krenulo u famozni "Proces", trener Brett Brown je posljednji dio slagalice s klupe i uprave koji više nije u Sixersima.

Brown nije mogao preživjeti metlu od strane Boston Celticsa koji su ekspresno izbacili Sixerse u prvoj rundi doigravanja, a navodi se da je ova odluka samo početak većih promjena u strukturi Sixersa koji će osvježiti svoje sportske urede.

Očekuje se da će na svojoj poziciji ostati generalni menadžer Elton Brand, ali ništa drugo nije sigurno. Sigurno se očekuju i promjene u rosteru Sixersa koji nije funkcionirao, a nagađa se da bi Joel Embiid rado otišao drugdje.

Brown je na klupi Philadelphije od 2013. te je prošao kroz cijeli Proces od dna lige do doigravanja, ali ekipa pod njim nije došla do samog vrha lige što je bio plan kad se krenulo u veliku rasprodaju ekipe i tankiranje.

No ponuda neće nedostajati jer iza sebe ima renome vrhunskog stručnjaka za razvoj igrača što je prije Sixersa pokazao kao asistent i glavni za razvoj igrača u dinastiji San Antonio Spursa pod Greggom Popovichem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!