Košarka

Zadar iz izolacije na Cibonu, Mršić: 'Teško je išta prognozirati'

Matej Kačan • četvrtak, 10.12.2020.
Zadar iz izolacije na Cibonu, Mršić: 'Teško je išta prognozirati'
Foto: Pixsell

Košarkaši Zadra se vraćaju utakmicama nakon dvadesetak dana, a prvi ispit bit će vrlo težak - gostovanje kod Cibone u Zagrebu. Susret su najavili Veljko Mršić i Justin Carter...

Nakon gotovo tri tjedna bez utakmice i šest dana samoizolacije, košarkaši Zadra su se vratili treninzima. Ubrzo će i utakmice, a ritam će biti težak. Zadranima slijedi možda i ključan dio sezone pun utakmica s direktnim suparnicima za ostanak u ABA ligi, ali i u vrhu HT Premijer lige. Prvi ispit je Cibona u petak u sklopu domaćeg prvenstva.

"Imali smo dva pozitivna igrača koji su bili u samoizolaciji deset dana, a ostatak ekipe je bio šest dana u samoizolaciji. Krenuli smo danas s treninzima jer je raspored takav pa ne znam što očekivati, do utakmice ćemo imati još dva treninga. Idemo igrati, u petak imamo Cibonu te nakon toga dvije utakmice u nekoliko dana. Najvažnije je da se vraćamo u taj natjecateljski ritam i da igrači ostanu zdravi. Što se tiče rezultata vidjet ćemo što moramo napraviti", najavio je Mršić.

Zadar je kod kuće svladao Cibonu u prvoj utakmici sezone u Višnjiku, ali će ovo biti potpuno druga utakmica. Obje su momčadi mijenjale dosta igrača, a tad je Cibona tek izašla iz izolacije. Ovaj put će u takvoj poziciji biti Zadrani.

"Obje momčadi su se dosta promijenile u odnosnu na tu prvu utakmicu koju smo odigrali u Zadru prije skoro tri mjeseca. Teško je nešto očekivati, sezona je takva kakva je gdje je bilo dosta ovakvih pauza. Moramo zaustaviti njihov kontra napad i njihove najbolje igrače. Također moramo igrati kolektivno, lopte mora kružiti i moramo donijeti dobre odluke na parketu. Mislim da imamo šanse za pobjedu, ali nakon ovakvog tjedna teško je nešto prognozirati", kazao je trener Zadra.

Jedna od najvećih Mršićevih uzdanica svakako će biti Justin Carter koji je od dolaska u Zadar postao svakako jedan od onih najboljih u ekipi.

"Znamo da je ovo derbi i da neće biti lako pogotovo jer nismo odigrali utakmicu skoro tri tjedna. Ali dobro je što se vraćamo natjecateljskom ritmu, dobro je što ćemo vidjeti nova lica i nove napade koje ćemo morati braniti. Bit će nezgodno na početku utakmice, ali znamo da je ovo derbi pa ćemo dati sve od sebe. Oni su kolektivna ekipa, dobro dijele loptu, dobra su šuterska ekipa kad su u ritmu. Mi moramo zaustaviti njihov ritam, igrati dobru obranu i kontrolirati skok", poručio je Carter.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!