Rukomet

Ježić: 'Kada vas netko ne poštuje, probudi se zvijer u vama'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.12.2020.
Ježić: 'Kada vas netko ne poštuje, probudi se zvijer u vama'
Foto: Pixsell

Kapetanica reprezentacije u Danskoj, Katarina Ježić, također ističe kako je pomoglo podcjenjivanje Danaca koji su Hrvatsku otpisali prije utakmice za treće mjesto...

Više puta hrvatske rukometašice iz Danske su poručivale kako pišu povijest hrvatskog ženskog rukometa i zaslužile su svu pažnju koja im je pružena.

"Ovo je bila jedna od najdivnijih dobrodošlica u karijeri i životu. Nismo ni svjesni što smo napravili i koliko daleko smo dogurali, što je to u biti kada pišeš hrvatsku rukometnu povijest. Jednostavno sam ponosna, u jednom trenutku se potpuno izgubiš i pitaš se zašto se veseliš, teško je to opisati ako nisi doživio", govori Katarina Ježić.

Posebno dobro Hrvatska je odradila utakmicu za treće mjesto protiv Danske koja nije iskazala potreban respekt.

"Vidjelo se da nas protivnik ne poštuje, a znate i sami da kada vas netko ne poštuje, probudi se u vama neki inat, probudi se zvijer u vama i kažeš tebi ne dam da me pobijediš. Nije samo to, igraš i za Hrvatsku, za sve ljude, domovinu, ovu predivnu ekipu, igraš za medalju, to je dovoljan razloga da odigraš ovako."

Ježić ističe kako bi joj najveća nagrada bila da se promijene neke stvari u odnosu prema radu s mladima.

"Više bih htjela da se neke stvari promijene iz korijena, rad s mladima, stvaranje novih igrača, kako bi jednog dana oni koji su malo stariji bili s nama ovdje i nas zamijenili. Mi smo već dovoljno odrasle da se znamo nositi sa svim situacijama. Ovo ne može biti loš putokaz za dalje. Iskreno se nadam da će se nešto promijeniti."

Najdraža utakmica je ona za treće mjesto.

"Najdraža utakmica? Danska. Odigrale smo najbolje od prve do 60. minute, sve smo igrale dobro, poslije te utakmice medalja je bila oko vrata."

FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!