Zimski sportovi

Noel vodeći, Zubčić i Kolega odustali, bez Hrvata u drugoj vožnji

Matej Kačan • nedjelja, 10.01.2021.
Noel vodeći, Zubčić i Kolega odustali, bez Hrvata u drugoj vožnji

Nakon prve vožnje slaloma u Adelbodenu, prvo mjesto drži Clement Noel. Filip Zubčić je krenuo sa startnim brojem 16, ali je brzo zajahao vrata i odustao...

Nakon dva veleslaloma, na redu je i slalom u Adelbodenu kao nastavak siječnja koji je tradicionalno mjesec tehničkih disciplina. Kao i u Zagrebu, vodeći nakon prve vožnje je Francuz Clement Noel.

Iza njega su se smjestili sunarodnjak Victor Muffat-Jeandet s 41 stotinkom zaostatka te Švicarac Loic Meillard koji je stotinku sporiji od drugoplasiranog. Vodeći u poretku slaloma, Austrijanac Manuel Feller nije završio vožnju.

Hrvatski skijaši zasad nisu pretjerano uspješni. Sa starta su krenuli Filip Zubčić i Istok Rodeš, a Zubčić je dobro odradio stazu do prvog prolaza, ali je nakon toga zajahao jedna vrata te je morao odustati.

Rodeš je krenuo sa startnim brojem 32, ali je staza do tad već bila oštećena pa se brzo nakupio zaostatak koji je na kraju iznosio dvije i pol sekunde za vodećim te je brzo izguran s mjesta koja vode u drugu vožnju.

Sa starta je krenuo i Matej Vidović s brojem 57, ali je imao 2.92 sekunde zaostatka, dok je Samuel Kolega s brojem 60 koji također nije završio vožnju.

Adelboden, slalom , prva vožnja:
1. Clement Noel (FRA) 53.01
2. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0.41
3. Loic Meillard (ŠVI) +0.42
4. Marco Schwarz (AUT) +0.43
5. Kristoffer Jakobsen (ŠVE) +0.56
...
37. ISTOK RODEŠ (HRV) +2.51
43. MATEJ VIDOVIĆ (HRV) +2.92
SAMUEL KOLEGA (HRV) - ODUSTAO
FILIP ZUBČIĆ - ODUSTAO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!