Vodeni sportovi

Mladost namučila Radnički, nezaustavljivi Grk predvodio Jug do pobjede

Branimir Korać • nedjelja, 23.01.2022.
Mladost namučila Radnički, nezaustavljivi Grk predvodio Jug do pobjede
Foto: Pixsell

Odigrani su susreti desetog kola regionalne vaterpolske lige. Od hrvatskih klubova do pobjede su došli Jug i Jadran...

Splitski Jadran nije imao problema protiv Partizana. Upisao je pobjedu 16:9 u susretu u kojem je sve riješio već do poluvremena. Na odmoru su Splićani vodili 11:3 i bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će do pobjede.

Predvodili su ih Jerko Marinić Kragić i Luka Bukić s po tri gola koliko je na drugoj strani postigao Alexander Bowen.

Mornar nije uspio doći do prve pobjede, upisao je poraz protiv Šapca 16:10. Uspjeli su Splićani u zadnjoj dionici smanjiti zaostatak i doći na samo gol minusa (10:11), ali do kraja susreta zabijao je samo Šabac i visoko slavio.

Po dva gola kod Mornara postigli su Bruno Hrvatić, Marin Vrdoljak, Paolo Jakovčević i Duje Buzdovačić. Kod Šapca po četiri gola postigli su Marko Tubić i Ognjen Stojaković.

Grk Alexandros Papanastasiou odigrao je nevjerojatnu utakmicu u pobjedi Juga protiv Crvene zvezde. Papanastasiou je odradio simultanku s Beograđanima i susret završio s nevjerojatnih sedam postignutih golova.

Nije samo Grk briljirao, sjajan je bio i Maro Joković koji ga je pratio s pet golova. Ono što je moglo bolje je svakako igra u obrani gdje je Jug bio malo opušteniji. Kod Zvezda po dva gola postigli su Stefan Pješivac, Ivan Basara, Miloš Vukičević i Marko Radović.

Oslabljena Mladost sjajno se borila protiv jakog Radničkog, ali je pala ju zadnje dvije minute. Vratila se iz minusa od tri pogotka, Marin Dašić je dvije minute prije kraja izjednačio na 13:13, ali Radnički u zadnja dva napada dolazi do pogodaka i pobjede.

Dario Rakovac postigao je pet pogodaka, Ivan Vrbnjak četiri, a Marin Dašić tri. Kod Radničkog Aleksa Ukropina zabio je pet golova, a Nemanja Stanojević četiri.

Solaris nije imao šanse protiv jakog Novog Beograda. Beograđani su prelomili susret u završnici prvog dijela i tu su ga odveli na svoju stranu te na kraju slavili s 14:8.

Solaris su predvodili Antun Goreta s tri gola i Eugen Koprčina s dva. Kod Novog Beograda po dva gola postigli su Strahinja Rašović, Duško Pijetlović, Angelos Vlachopoulos, Radomir Drašović i Viktor Rašović.

Regionalna liga, deseto kolo:
Jadran Split - Partizan 16:9
Mornar - Šabac 10:16
Jug - Crvena zvezda 17:12
Mladost - Radnički 13:15
Solaris - Novi Beograd 8:14

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!