Nogomet

Nakon razočaranja u prvom kolu, Gorica i Šibenik u teškim uvjetima traže prve bodove

Mihaela Bradovski • subota, 23.07.2022.
Nakon razočaranja u prvom kolu, Gorica i Šibenik u teškim uvjetima traže prve bodove
Foto: FaH

I dok se Hrvatska prži na temperaturama oko 40 stupnjeva, Gorica i Šibenik u ne baš ugodnom terminu od 18:55 sati sastat će se u susretu drugog kola SuperSport HNL-a...

U prvom kolu i jedni i drugi upisali su poraz i žele to popraviti u drugom kolu i doći do prvih bodova. Goričani su sezonu otvorili u Osijeku gdje su upisali poraz 2:1 uz loše suđenje Ante Čuljka koji je poprilično zakomplicirao život i sebi i igračima na travnjaku. S druge strane Šibenik je ugostio Rijeku, igrao je dobro, ali je i on poražen i to 1:0.

Samir Toplak bio je ljut kao rijetko kada nakon poraza u Osijeku, na travnjaku je već krenuo s prigovorima sucima, a kasnije je govorio kako ne smatra da je Čuljak bio tendenciozan i da je htio pomoći Osijeku nego da je to jednostavno bilo netalentirano suđenje.

Kazneni udarac na Belji bio je vrlo dvojben, s time se složio i trener Šibenika Damir Čanadi, a Goričani su ostali i bez isključenog Edina Julardžije koji se vrlo kratko zadržao na travnjaku.

I dok se nakon Osijeka najviše pričalo o sudačkim odlukama, nakon dvoboja u Šibeniku domaćin je bio vrlo razočaran rezultatom smatrajući da je zaslužio više. Odigrao je dobru utakmicu, ali Rijeka je ipak izdržala.

Tijekom tjedna i jedni i drugi dodatno su se pojačali, međutim tim novim igračima trebat će vremena da dostignu razinu onih koji su s klubom prošli pripreme, ali i da se uklope u sam sustav igre. Neki bi mogli dobiti priliku i danas, ali ako se to i dogodi, bit će uz manju minutažu.

Što su rekli?

Samir Toplak, trener Gorice: "Napravili smo dobru analizu Osijeka i mogu reći da smo odigrali jako dobru utakmicu protiv ekipe koja želi biti prvak. Bili su bolji u igri, imali više udaraca, ali nisu nam stvorili nijednu stopostotnu šansu. Mislim da se dižemo, da ćemo biti sve bolji i da ćemo to pokazati već protiv Šibenika. Nema mjesta kukanju, čeka nas jako teška utakmica po teškom vremenu s vrlo zahtjevnim protivnikom. Moramo prihvatiti ulogu favorita, ali neće biti lako. Wallace je u konkurenciji za Šibenik jer je odradio pripreme i potpuno je spreman, dok će Moussa trebati još vremena i moramo ga postupno uvoditi. Vidi se iz kojeg kluba dolazi, koju kvalitetu ima, ali moramo biti oprezni da ga ne izgubimo na duže vrijeme jer bi ozljeda dosta toga poremetila."

Damir Čanadi, trener Šibenika: "Bit će 50:50 utakmica, kao što smo mi izgubili od Rijeke na startu, izgubili su i oni od velike momčadi - Osijeka. Izgubili su na težak način, iz kaznenog udarca koji po meni nije bio. Idemo tamo po sva tri boda, bit će teško, ali se pripremamo za pozitivan rezultat. Nedostaje nam samo Delić. Imamo dobru konkurenciju u momčadi i svi igrači su svjesni da moraju dati svoj maksimum."

Nedostaju

Gorica: Julardžija (crveni karton), Suk (ozlijeđen), Wague (nespreman)

Šibenik: Delić (ozlijeđen)

Mjesto, vrijeme, suci

Velika Gorica, 18:55 sati

Suci: Ante Čulina (Zagreb), Kristijan Novosel (Valpovo), Anto Marić (Zagreb), Goran Pečarić (Zagreb). VAR: Dario Bel (Osijek), Kruno Šarić (Županja)

Prošli dvoboj

Šibenik - Gorica 0:1 - Zadnji međusobni dvoboj ovi protivnici odradili su prošle sezone na Šubićevcu kada je u 29. kolu Šibenik poražen 1:0. Samir Toplak tek je preuzeo Goricu i bio u pozitivnom nizu koji je nastavio tom pobjedom golom Stojanovskog iz završnice prvog dijela.

Prognoza

Remi: Bit će jako teški uvjeti za igru i ne očekuje se neki spektakl od utakmice. I jedni i drugi se tek "slažu", a remi bi vjerojatno više zadovoljio Šibenčane. Protiv Rijeke su pokazali kako nisu za podcijeniti i Gorica neće imati lagan posao.

FOTO: HINA/Marko MRKONJIĆ

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!