Nogomet

Silkeborg protutnjao Bukureštom, Villarreal osigurao prvo mjesto u skupini

Branimir Korać • četvrtak, 13.10.2022.
Silkeborg protutnjao Bukureštom, Villarreal osigurao prvo mjesto u skupini
Foto: EPA

Odigrani su susreti četvrtog kola Konferencijske lige, a nakon ovog kola Villarreal prvi ima osigurano mjesto u osmini finala...

Žalgiris je stigao do prve pobjede u grupnoj fazi Konferencijske lige i potpuno je zakomplicirao situaciju u skupini. Razlika između vodećeg Basela i posljednjeplasiranog Žalgirisa su samo tri boda. Litavci su svladali Pjunik 2:1 golovima Ourege i Oliveire dok je Ozbiliz u drugom dijelu smanjio zaostatak iz kaznenog udarca. Petar Mamić kod domaćina odigrao je cijelu utakmicu.

Shamrock Rovers je stvorio dosta prilika i napadao, ali nije uspio doći do bitnog boda protiv Moldea koji je slavio s 2:0. Norvežani su tako praktički potpuno eliminirali Irce iz igre za prolaz. Fofana i Eriksen bili su strijelci za važnu gostujuću pobjedu Moldea.

Embed from Getty Images

Važnu gostujuću pobjedu upisao je Silkeborg koji je u gostima pregazio FCSB s 5:0. Gosti su imali daleko bolju egzekuciju, FCSB je imao dosta prilika, ali nije imao niti približnu realizaciju kao gosti. Sebastian Jorgensen bio je dvostruki strijelac za Dance, a po jedan pogodak postigli su Kusk, Klynge i Tengstedt.

Embed from Getty Images

West Ham je osigurao prolaz u nokaut fazu i u sljedećem kolu pokušat će doći do potvrde prvog mjesta protiv Silkeborga. Za to će mu biti dovoljan i remi. U ovom kolu slavio je s 2:1 protiv Anderlechta. U prvom poluvremenu Benrahma i Bowen odveli su West Ham u vodstvo 2:0, a u nastavku je Sebastiano Esposito samo smanjio na 2:1.

Embed from Getty Images

Hapoel Beer Sheva i Lech remizirali su 1:1 čime je Villarreal osigurao prvo mjesto u skupini i izravan plasman u osminu finala Konferencijske lige. Ostala tri sudionika skupine potući će se za drugo mjesto. Ovdje je Hapoel poveo golom Tomera Hemeda u devetoj minuti, a u 44. je Szymczak izjednačio. Antonio Milić odigrao je cijelu utakmicu za goste.

Pobjedom Slovackog u Nici dodatno se zakomplicirala situacija u skupini D. Nice je povela golom Sofianea Diopa i činilo se da ide prema očekivanoj pobjedi, a onda prvo Michal Tomić poravnava pa u 85. minuti Todibo zarađuje isključenje, a gosti s igračem više golom Reinberka odlaze do pobjede.

Dnipro je golom u sudačkoj nadoknadi slavio kod Vaduza 2:1 i skočio na drugo mjesto na ljestvici. Važna pobjeda gostiju koji su se približili prolazu. Junak Dnipra bio je Dovbik koji je pogodio u 91. minuti za 2:1.

Ballkani je u prošlom kolu šokirao u gostima Sivasspor, a sada je imao vodstvo golom Thaqija sve do 75. minute. Sivasspor se ipak spasio i okrenuo golovima Arslana i Angielskog.

Konferencijska liga, četvrto kolo:
Žalgiris - Pjunik 2:1
Shamrock Rovers - Molde 0:2
FCSB - Silkeborg 0:5
West Ham - Anderlecht 2:1
Hapoel Beer Sheva - Lech 1:1
Nice - Slovacko 1:2
Vaduz - Dnipro 1:2
Ballkani - Sivasspor 1:2

FOTO: EPA/NEIL HALL

Konferencijska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

FCSB0:5Silkeborg
West Ham 2:1Anderlecht
1West Ham  613:4+918
2Anderlecht 66:5+18
3Silkeborg 612:7+56
4FCSB 63:18-152

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!