Nogomet

Čačić: 'Imamo vjernog pratitelja, moramo napraviti sve da zadržimo prvu poziciju'

Petar Jenjić • utorak, 14.02.2023.
Čačić: 'Imamo vjernog pratitelja, moramo napraviti sve da zadržimo prvu poziciju'
Foto: FaH

Trener Dinama Ante Čačić prokomentirao je pobjedu protiv Splita u osmini finala Kupa i najavio sljedeće utakmice...

Dinamo je uspješno odradio gostovanje kod RNK Splita i pobjedom 3:1 stigao do četvrtfinala SuperSport Hrvatskog Kupa. Utakmicu je prokomentirao trener Ante Čačić.

"Kup je hirovito natjecanje u kojem su iznenađenja uvijek moguća. Uspjeli smo se izvući iz ove utakmice čitavi i zdravi. Prolazimo dalje što je najbitnije. Lijepo je vrijeme i krasan dan. Travnjak nije baš bio prikladan za kvalitetniju igru i nogomet. Domaćinu čestitam na fer i korektnoj igri, ali naša je kvaliteta neupitna."

Odmah je od samog početka na teren istrčala jača postava.

"U svakoj se utakmici nastojimo pripremiti za ono što nas čega. Imamo vjernog pratitelja i moramo napraviti sve da zadržimo poziciju na kojoj smo sada. Sve u svemu sam zadovoljan. Iskoristili smo utakmicu za etabliranje nekih igrača i da igraju neki s manjom minutažom. Šteta što je izvedba bila malo skromnija nego bi to bila da je podloga bila drugačija."

Nastupili su Marko Brkljača i Jakov Gurlica.

"Vodimo računa uvesti ih što prije. Sada su imali tri utakmice u deset dana u Engleskoj, ali ćemo ih kroz treninge dovesti na razinu za koju smatramo da mogu."

Slijedi utakmica protiv Varaždina, a vrlo brzo i derbi protiv Hajduka.

"Trebamo misliti na Varaždin, to nam je jako teško gostovanje. Pokazao se kao respektabilna momčad i očekuje nas zahtjevna utakmica. Nadam se da ćemo biti dobri i u dobrom raspoloženju dočekati Hajduk."

FOTO: HINA/Mario Strmotić

SuperSport Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!