Košarka

Mavra: 'Ne možemo niti za jednog protivnika reći da neće stvarati probleme, nemamo na to pravo'

Mihaela Bradovski • utorak, 21.02.2023.
Mavra: 'Ne možemo niti za jednog protivnika reći da neće stvarati probleme, nemamo na to pravo'
Foto: Marin Sušić

Hrvatska košarkaška reprezentacija počela je s pripremama za dva susreta pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo. Protivnici su Švicarska i Austrija, a reprezentativci oprezno prilaze tim dvobojima...

Vremena za pripremu je vrlo malo, ne stigne se previše toga napraviti tijekom ovog kratkog pripremnog razdoblja, ali činjenica da su reprezentativci generacijski dosta bliski i da je većina od njih u nekim trenucima igrala zajedno, donekle im olakšava posao.

"Navikli smo već na kratak pripremni period. Većina ekipe s prošlog prozora je ovdje, svi se poznajemo, dosta nas je i igralo zajedno i to svakako dosta olakšava stvari", potvrđuje kapetan Dominik Mavra.

Mavra ne želi nikoga podcijeniti, rezultati Hrvatske nisu takvi da bi si takvo što mogla dopustiti.

"Ne možemo niti za jednog protivnika reći da nam neće stvarati probleme. Uostalom, nemamo na to pravo nakon svih ovih godina. Naše je da se okrenemo sebi, a dobra je stvar što smo uključili i mlađe igrače."

Dosta se očekuje od Borne Kapuste koji je napravio iskorak prelaskom iz Gorice u Cibonu. Zahvaljujući nastupima za nju je i dohvatio reprezentativni dres.

"Nisam imao pauzu, ali to je život sportaša. Osjećam se dobro, normalno treniram, u formi sam i nadam se da isto mogu prenijeti i na reprezentaciju."

Dobru formu Kapusta je donio iz Cibone s kojom je osvojio trofej pobjednika SuperSport kupa Krešimir Ćosić, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača. Takav Kapusta trebat će i reprezentaciji.

"Treninzi izgledaju odlično, svi smo puni energije, razmišljamo samo o sebi i jedva čekamo prvu utakmicu u Švicarskoj."

FOTO: Marin Sušić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!