Vodeni sportovi

Marelja za Sportnet: 'Utakmice s Radničkim i Grcima bit će ključne, ali uvijek možemo iznenaditi'

Branimir Korać • srijeda, 22.02.2023.
Marelja za Sportnet: 'Utakmice s Radničkim i Grcima bit će ključne, ali uvijek možemo iznenaditi'
Foto: FaH

Nastavlja se naporan ritam za vaterpoliste splitskog Jadrana. Nakon poraza u Ligi prvaka kod Barcelonete, slijedi važan turnir Regionalne lige pa onda možda i ključna utakmica u Ligi prvaka u gostima kod Radničkog...

Vaterpolisti splitskog Jadrana za vikend su gostovali u Kataloniji gdje ih je dočekala moćna Barceloneta. Poraženi su Splićani 6:8, međutim nije to bio poraz koji je iznenadio, protivnik je vrlo moćan i snažan.

Za poraz kod Barcelonete kriv je bio loš ulazak u utakmicu, Splićani su imali dosta problema na putu do Španjolske i jednostavno taj start nije bio kakav su željeli. Slično, samo ekstremnije, dogodilo se i u prvom susretu u Splitu.

"S obzirom da smo igrali s njima tu utakmicu u Splitu, bila nam je olakšana priprema za ovaj dvoboj jer smo znali što nas očekuje. Lošije smo otvorili utakmicu napadački, nije toliki problem bila obrana koliko napad. Imali smo prilike, dva zicera, igrača više, ali jednostavno nismo mogli zabiti. Kasnije smo se stabilizirali i uspostavili ravnotežu", kaže trener Jadrana Jure Marelja.

Bez obzira na ovaj poraz i bez obzira na zaostatak za mjestima koja vode na završni turnir, još uvijek nije nestala nada u prolazak na završnicu.

"Igramo s Radničkim te dvije vezane utakmice, prvo u Regionalnoj ligi, a zatim u Ligi prvaka i ta utakmica u Kragujevcu mogla bi odlučivati. Trebali bi pobijediti Radnički i Vouliagmeni koji su nam izravni konkurenti, ali uvijek postoji mogućnost da iznenadimo nekog od ovih veliki, ali isto tako i da Radnički i Vouliagmeni iznenade. Možda nas netko podcijeni, ali generalno ove dvije utakmice moramo dobiti."

Radnički će biti protivnik već u četvrtak u Splitu u Regionalnoj ligi, a pobjeda u tom susretu Jadranu vrlo vjerojatno donosi treće mjesto uoči završnog turnira.

"Da, to bi trebala biti utakmica za treće mjesto, ali da mogu birati, svakako bih uzeo radije ovu pobjedu u Kragujevcu u Ligi prvaka. No pobjeda u Splitu donosi nam mir i stabilnost iako niti poraz ne bi bio katastrofa, nakon toga moramo upisati pobjede u druga dva susreta."

Što se tiče samog stanja u momčadi, veći je problem nagomilani umor od samih ozljeda. Takvo što i ne čudi u ovakvom ritmu igranja.

"Imamo taj problem s činjenicom da smo do Barcelone putovali 17 sati onda još 15 sati na povratku. Izraubani smo od tog puta, a čekaju nas tri utakmice u tri dana. Onda još sedam sati u autobusu do Kragujevca. Najvažnije u cijeloj priči je kako se što bolje regenerirati i fizički i psihički."

Jadran u četvrtak u Regionalnoj ligi od 19 sati igra protiv Radničkog, dan kasnije od 17:15 protiv Crvene zvezde, a u subotu od 13:30 protiv Partizana.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!