Nogomet

Probuđena Gorica nema izbora, mora po sva tri boda u Koprivnicu

Branimir Korać • subota, 04.03.2023.
Probuđena Gorica nema izbora, mora po sva tri boda u Koprivnicu
Foto: FaH

Slaven Belupo i Gorica sastaju se u drugom susretu subotnjeg programa, u važnom dvoboju u koji svatko ulazi sa svojim ambicijama. Goričanima je ovo važniji dvoboj, svaki bod im može biti ključan u borbi za opstanak...

Četvrtoplasirani Slaven Belupo u susretu 24. kola SuperSport HNL-a dočekuje na svom travnjaku Goricu u dvoboju u kojem i jedni i drugi očajnički trebaju bodove. Koprivničancima su bodovi potrebni u utrci za trećim mjestom s Osijekom dok Gorica očajnički treba bodove u borbi za opstanak.

Igraj na Slaven Belupo - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slaven Belupo je bio u krizi rezultata, na ulasku u drugi dio sezone nikako nije mogao do pobjede, ali onda je slavio u gostima kod Rijeke, tamo gdje se pobjeda baš i nije očekivala. Slavio je 1:0 golom Ante Crnca iako je Rijeka u tom susretu bila bolji protivnik.

Koprivničanci će sada pokušati i na svom travnjaku doći do sva tri boda, izjednačilo bi ih to bodovno s trećeplasiranim Osijekom i vratilo bi ih u utrku za obu visoku poziciju.

S druge strane Gorica se pokušava izvući iz jako teške situacije. Trenutno je na posljednjem mjestu na ljestvici i pokušava krenuti prema naprijed. Bodovi su joj očajnički potrebni, zaostaje za Šibenikom osam bodova, a ta razlika mogla bi biti i veća na početku ovog dvoboja ako Varaždin u ranijem terminu izgubi od Šibenika.

Gorica u drugom dijelu sezone igra znatno bolje, mogla je i morala imati i više bodova, ali za početak joj je najbitnije da je napokon došla do pobjede. U prošlom kolu stigla je do pobjede protiv Lokomotive golom na samom kraju susreta, a koliko joj je značila ta pobjeda, najbolje pokazuje proslava tog pogotka.

Gostovanje u Koprivnici neće biti jednostavno, ali u Gorici ga vide kao priliku za osvajanje novih vrlo važnih bodova, a zasigurno se nadaju i pomoći Varaždinaca.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Još jedna zahtjevna utakmica. Svaka u ligi je takva, i nama i našim protivnicima. Moramo biti dovoljno pametni, agresivni i rastrčani. Imamo velikih problema, nisam se još s tolikim brojem susreo od kako sam ovdje. Imamo dosta kartoniranih igrača, zatim ozlijeđenih. Na zadnjem treningu ćemo vidjeti što ćemo i kako ćemo. Na poluvremenu Rudeša morao sam mijenjati dvojicu, treći je bio načet, plus Mudražija i Hoxha. Neću to zvati problemima već izazovima. Rekao sam već da su svi igrači važni. Nećemo imati na raspolaganju kadar koji inače imamo, no nema kukanja, nije alibi. Kad imaš manje opcija imaš i manje prostora za nešto zeznuti. Ne znam što napadamo niti što branimo, bitna su tri boda bez obzira na stanje na tablici. Volio bih vidjeti od svoje momčadi angažiranost i malo više vjere od sebe."

Željko Sopić, trener Gorice: "Situacija je malo bolja jer smo uspjeli smanjiti razliku za Šibenikom, no još je puno posla pred nama. Znamo gdje želimo doći, znamo da će biti teško, već prva prepreka će biti takva. Slaven Belupo mi je drag klub, proveo sam u njemu dvije lijepe godine. Klub je to koji nakon duže vremena definitivno teži izaći u Europu. S druge strane, mi smo klub koji se grčevito bori za opstanak i mislim da će to biti jedan zanimljiv susret. Nastupit ćemo bez dva bitna igrača, Pršira i Mrzljaka. No, maksimalno sam pozitivan, dečki su dali sve od sebe na ovoj zadnjoj utakmici, dobro treniraju i s tim stavom odlazimo Belupu na noge."

Mjesto, vrijeme, suci

Koprivnica, Stadion Ivan Kušek Apač, 18:10

Suci: Ante Čulina (Zagreb), Dario Kolarević (Zagreb), Željko Bučar (Duga Resa). VAR: Fran Jović (Zagreb). AVAR: Luka Pušić (Zagreb)

Nedostaju

Slaven Belupo: Hoxha, Mudražija (kartoni), Kocijan, Žuljević, Bosec, Perošević, Talys (ozljede)

Gorica: Pršir, Mrzljak (kartoni), Fruk, Vujnović (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

U posljednjem međusobnom dvoboju Gorica i Slaven Belupo remizirali su 1:1. Koprivničanci su rano poveli preko Zirduma, u 21. minuti ostali su bez isključenog Kocijana, as u posljednjim trenucima prvog dijela Vujnović je izjednačio. U drugom dijelu unatoč igraču više domaćini nisu došli do pogotka.

Prognoza

Gorica izgleda sve bolje i ovdje bi mogla do pobjede. Probijen je led slavljem protiv Lokomotive, Koprivničanci ne briljiraju i ovo je velika prilika za Sopićevu momčad.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!