Nogomet

Goričani očajnički trebaju bodove za približavanje Šibeniku, Istra kreće u niz utakmica bez Ercega

Branimir Korać • petak, 10.03.2023.
Goričani očajnički trebaju bodove za približavanje Šibeniku, Istra kreće u niz utakmica bez Ercega
Foto: FaH

25. kolo SuperSport HNL-a otvaraju Gorica i Istra 1961. Goričani traže pobjedu koja bi im puno značila u borbi za opstanak, ali Istra ih je ove sezone oba puta svladala...

Sve je manje kola do kraja, a Gorici sve više gori pod petama. Svaki bod je bitan, u svakom susretu mora ići na pobjedu jer zaostatak za Šibenik nije neuhvatljiv, ali nije baš niti mali.

Igraj na Gorica - Istra 1961 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sedam bodova zaostaju Goričani i danas moraju do sva tri boda protiv Istre 1961. Pruža im se prilika za približavanje Šibenčanima s obzirom da Šibenik dočekuje na svom travnjaku Dinamo te bi se lako moglo dogoditi da domaćin ostane bez bodova. Gorica bi se tako uz pobjedu protiv Istre mogla približiti na četiri boda što je s psihološke strane ipak drugačija priča.

Svjesni su toga i u Gorici, a dobra vijest za njih je da u drugom dijelu sezone Gorica ipak izgleda bolje, igra bolje. Problem je realizacija, sastav Gorice stvara prilike, ali ih teško realizira. Kao rješenje za probleme s realizacijom doveden je iskusni Tim Matavž, ali on još uvijek nije na onoj razini kakva se od njega očekivala.

Istra 1961 je ovog tjedna iščekivala i odluku o kazni Anti Ercegu za ispade i isključenje u prošlom kolu protiv Rijeke. Vijest nije dobra za Istru, na Ercega neće moći računati čak devet utakmica što je sigurno težak udarac s obzirom na ono što je donosio Istri s igračke strane.

Gonzalo Garcia je uvjeren kako će pronaći rješenje i da ima dovoljno igrača koji mogu zamijeniti Ercega. Prije svega tu misli na Monsefa Bakrara koji bi trebao dobiti tu važnu ulogu u napadu pulske momčadi.

Za razliku od Gorice, Istra je svojim prezentacijama stigla u borbu za Europu što je osvježenje s obzirom da je dugo bila "vječita deveta" na ljestvici HNL-a. Međutim Garcijin rad dao je rezultata i situacija se promijenila.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Gorice: "Vide se konture rada trenera Garcije. To je momčad koja teži igri od golmana, s velikim posjedom lopte. Ali kako sam rekao i ranije, bez obzira s kim igramo i tko dolazi, mi smo u takvoj situaciji da moramo upregnuti sve resurse da uzmemo tri boda. I da se s ta tri boda probamo približiti Šibeniku. Istra je imala burnu utakmicu protiv Rijeke u kojoj su neki igrači dobili treće žute kartone, neki su isključeni. Ali u principu ne gledam njih već nas. Vraćaju nam se Mrzljak i Pršir, srce momčadi, neće biti Steenvoordena koji sve bolje i bolje igra u zadnje vrijeme. Njegov nesmotren start nas je skoro koštao da iz Koprivnice odemo bez ijednog boda. Iz kola u kolo to je tako, netko može igrati, netko ne. Nas će u svakom slučaju biti deset na terenu plus golman. Nisam od onih koji će kukati po medijima zbog izostanaka."

Gonzalo Garcia, trener Istre 1961: "Očekuje nas teška utakmica protiv protivnika koji se nalazi u dobrom trenutku. Promjenom trenera i s nekim novim licima unutar momčadi Gorica je puno jača nego prije. Neće nam biti lako, ali idemo s nadom u najbolji rezultat. Smatram da Gorica još uvijek nije gotova što se tiče borbe za opstanak. Trener Sopić donio joj je jednu novu dimenziju, a tu su i odlični igrači poput Fućka, Mitrovića, Pršira. No na kraju, nije bitno kako će se Gorica postaviti već kao ćemo mi odigrati. Ante je, prema mom mišljenju, dobio prestrogu kaznu. No mi smo najjači kao momčad i to je naša najbolja karakteristika. Nastavit ćemo igrati dobar nogomet i djelovati kao zajednica. Imamo napadače poput Bakrara i Josipovića te vezne i krilne igrače koji također mogu zabiti. Nisam zabrinut, imamo igrače koji čekaju svoju priliku."

Mjesto, vrijeme, suci

Velika Gorica, Gradski stadion, 17:00

Suci: Zdenko Lovrić (Đakovo), Goran Pataki (Đakovo), Ivan Janić (Ilok). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Alen Jakšić (Split).

Nedostaju

Gorica: Steenvoorden (isključenje), Vujnović (ozlijeđen)

Istra 1961: Erceg (suspendiran), Mlinar (isključenje), Petrusenko (kartoni), Lisica (ozlijeđen), Blagojević, Rovis, Kopljar, Knežević (oporavljenici)

Prošli međusobni dvoboj

Istra 1961 je u oba ovosezonska dvoboja svladala Goricu, a u prošlom susretu na Aldu Drosini slavila je 1:0. Jedini pogodak postigao je u 90. minuti Bakrar nakon čega je Igor Angelovski dobio otkaz.

Prognoza

Gorica igra bolje nego u prvom dijelu sezone, očajnički treba bodove i ovdje ne bi predstavljalo nikakvo iznenađenje da ih i uzme.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!