Nogomet

Bitka za važne bodove: Šibenik i Slaven Belupo u potrazi za punim plijenom

Branimir Korać • utorak, 25.04.2023.
Bitka za važne bodove: Šibenik i Slaven Belupo u potrazi za punim plijenom
Foto: FaH

Danas je na rasporedu prvi susret 31. kola SuperSport HNL-a. U njemu se sastaju Šibenik i Slaven Belupo, dvije momčadi koje traže bodove pod svaku cijenu u ovom dvoboju...

Još jedna u nizu važnih utakmica u SuperSport HNL-u na rasporedu je u 31. kolu. Šibenik na Šubićevcu dočekuje Slaven Belupo u dvoboju u kojem su bodovi imperativ za jedne i druge kako bi ostvarili ciljeve.

Igraj na Šibenik - Slaven Belupo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šibenčani su u borbi za ostanak u ligi, u teškoj su situaciji nakon što su izgubili u prošlom kolu od Lokomotive, a Gorica istovremeno svladala Rijeku. S četiri vezana poraza Šibenik je pao na posljednje mjesto na ljestvici i sada je on taj koji hvata zaostatak za Goricom. Susret protiv Slaven Belupa na Šubićevcu je definitivno jedan od onih u kojima Šibenik mora do pobjede.

Slaven Belupo je u 30 odigranih kola upisao deset pobjeda, deset remija i deset poraza te se nalazi na visokom četvrtom mjestu. Momčad kojoj se predviđala borba za opstanak u SuperSport HNL-u tako se dobro drži u borbi za Europu.

Bit će to ujedno dvoboj dvije najneefikasnije momčadi lige. Šibenik je u 30 odigranih kola postigao samo 20 golova dok je Slaven Belupo postigao četiri više. U njihova tri ovosezonska međusobna dvoboja domaćin je osvojio samo bod, Šibenik je u gostim upisao pobjedu i remi, a Farmaceuti su slavili na Šubićevcu s 2:0.

Može se očekivati još jedna tvrda utakmica u kojoj i jedni i drugi žele pobjedu, ali će pritom biti oprezni da ne prime pogodak.Slaven Belupo je uspio u prošlom kolu nešto za što se još u 90. minuti susreta protiv Osijeka činilo nemogućim, došao je do preokreta i pobjede 2:1 golovima u 97. i 99. minuti i to bi ga trebalo napuniti samopouzdanjem.

S druge strane Šibenik je izborio plasman u finale Kupa, ali to je u biti jedina svijetla točka u posljednje vrijeme. U prvenstvu ne izgleda dobro i odjednom je postao prvi kandidat za ispadanje iz lige.

Što su rekli

Damir Čanadi, trener Šibenika: "Znamo što trebamo, a to su pobjede. Više nemamo situaciju pod kontrolom, nije u našim rukama. Moramo napraviti pritisak na Goricu i to smo i prihvatili kao našu stvarnost. Idemo po ta tri boda, vjerujem u svoju ekipu. Ekipa Slaven Belupa ima dobre prekide, dobre kontre, posložena je i energična, ali prije svega je momčad. Stvara manje prilika nego mi, ali je uspješnija u realizaciji. Kada u igru uđe Krstanović dobiju dimenziju više. Imaju odličnu sezonu iza tebe, nalaze se u borbi za Europu i sigurno je da će biti borbeni."

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Susret protiv Osijeka značio nam je puno ne samo s bodovnog već i sa psihološkog aspekta. Ova je momčad još jednom pokazala karakter, nešto što nas je krasilo tijekom čitave sezone i tako će morati biti i u Šibeniku. Kao i uvijek, u Šibeniku nas čeka iznimno teška i zahtjevna utakmica. Prošle smo sezone bili u sličnoj situaciji u kojoj je Šibenik sada tako da znam da će se baciti na glavu za ta tri boda koja su mu prijeko potrebna. Morat ćemo biti čvrsti i kompaktni te spremni iskoristiti bilo koju priliku koja nam se ponudi."

Mjesto, vrijeme, suci

Šibenik, Šubićevac, 18:00

Suci: Jakov Titlić, Jerko Crnči, Dario Kolarević. VAR: Duje Strukan

Nedostaju

Šibenik: Kvesić, Đira, Kreković (ozljede)

Slaven Belupo: Božić (kartoni), Tepšić, Žuljević (ozljede)

Posljednji međusobni dvoboj

Prošli dvoboj ovih protivnika odigran je u Koprivnici, a Šibenčani su odnijeli pobjedu 1:0. Stefan Perić u 20. minuti doveo je goste u vodstvo i tu su prednost zadržali do kraja susreta.

Prognoza

Bodovi trebaju i jednima i drugima, ne očekuje se uvjerljiva pobjeda bilo koje momčadi, mogao bi to biti dvoboj otvoren i neizvjestan do samog kraja.

FOTO: HINA/ Edvard ŠUŠAK

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!