Košarka

Denver Nuggetsi prvi put u povijesti uzeli titulu NBA prvaka!

Branimir Korać • utorak, 13.06.2023.
Denver Nuggetsi prvi put u povijesti uzeli titulu NBA prvaka!
Foto: EPA

Denver Nuggetsi otišli su do kraja i zasjeli na vrh NBA lige. Prvi put u povijesti osvojili su titulu pobjedom u finalnoj seriji protiv Miami Heata s 4-1...

Nikola Jokić je uspio, došao je do NBA titule uz trofej MVP-a finala, zaslužen da zasluženiji ne može biti. Odigrali su najbolju sezonu i u konačnici zasluženo odnijeli trofej.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Isto vrijedi i za Jokića koji je izgubio bitku za MVP-a regularnog dijela sezone, ali je uzeo onu koja će mu sigurno više značiti, titulu MVP-a NBA finala.

Miami je odigrao sjajno doigravanje, malo tko ga je na početku doigravanja vidio ovako daleko, ali predvođen Jimmyjem Butlerom i Bamom Adebayom rušio je favorite do posljednjeg koji je bio jednostavno prejak.

Već nakon što je Denver poveo s 3-1 uz dvije pobjede u Miamiju, nazirao se prvak. Miami se našao u velikom problemu iz kojeg se ipak nije mogao izvući i za Denver je bilo samo pitanje koliko će se othrvati nervozi kada već dođe nadomak trofeja prvaka.

Heat se borio u petoj utakmici i nije dozvolio Miamiju da stvori neku veliku razliku koja bi ubila utakmicu. Bila je to ona prava ratnička utakmica, ne utakmica u kojoj se umiralo u ljepoti, nego utakmica u kojoj se pobjeda morala izboriti.

Denver je promašio prvih 20 od 22 šuta za tricu, promašio je prvih sedam od 13 slobodnih bacanja i u završnici je dopustio Jimmyju Butleru da povede seriju Miamija kojom je Heat poveo dvije i pol minute prije kraja.

Međutim Nuggetsi su vratili vodstvo preko Brucea Browna, 15 sekundi prije kraja tricu promašuje Butler, a Brown i Kentavious Caldwell-Pope s linije slobodnih bacanja potvrđuju titulu prvaka za Nuggetse.

Jokić je završio s 28 poena i 16 skokova, a Michael Porter dodao je 16 poena i 13 skokova. Kod Heata Butler je ubacio 21 poen uz pet asistencija, a Adebayo 20 poena uz 12 skokova.

NBA finale:
Denver Nuggets - Miami Heat 94:89 (4-1)

FOTO: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!