Ostali sportovi

Sjajna Kipyegon srušila treći svjetski rekord ove godine

HINA, Petar Jenjić • petak, 21.07.2023.
Sjajna Kipyegon srušila treći svjetski rekord ove godine
Foto: EPA

Faith Kipyegon pobijedila je u utrci Dijamantne lige na jednu milju i srušila svjetski rekord Sifan Hassan. Kenijki je to čak treći oboren rekord u ovoj godini...

Sjajna kenijska atletičarka Faith Kipyegon obilježila je miting "Dijamantne lige" u Monte Carlu otrčavši svjetski rekord na jednu milju. Uz to postavljena su još tri najbolja rezultata sezone, dok je neprikosnoveni Armand Duplantis završio na tek četvrtom mjestu u skoku s motkom.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kipyegon je milju svladala za 4:07.64 minuta što je za čak 4.69 sekundi brže od dosadašnjeg svjetskog rekorda kojega je držala Nizozemka Sifan Hassan, a koji je postavljen prije četiri godine također na stadionu u Monte Carlu.

Za fantastičnu Kipyegon ovo je već treći svjetski rekord ove godine, 2. lipnja u Firenci je trčala najbrže vrijeme svih vremena na 1500 metara, dok je tjedan dana kasnije u Parizu postavila svjetski rekord na 5000 metara.

Najbolje rezultate sezone postavili su još Kenijac Wyclife Kinyamal na 800 metara sa 1:43.22 minuta, Norvežanin Karsten Warholm na 400 metara s prepone sa 46.51 sekundi te Amerikanka Nia Ali na 100 metara s preponama sa 12.30 sekundi.

U konkurenciji motkaša Duplantis se standardno kasno uključio u natjecanje, letvicu na 5.72 metra je svladao iz prvog pokušaja, potom je propustio 5.82 metra, pa je dva puta rušio na 5.92 metra i treći pokušaj sačuvao za 6.02 metra.

Međutim, i tada je bio neuspješan pa je natjecanje okončao na četvrtom mjesto. Slavio je Amerikanac Christopher Nielsen sa 5.92m ispred Filipinca Ernesta Johna Obiene i Australca Kurtisa Marschalla sa 5.82 metara.

FOTO: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL 506671

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!